VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Najveći grešnici nakon obraćenja najviše vole Isusa

Fra Goran Azinović: Najveći grešnici nakon obraćenja najviše vole Isusa.

Pinchas Lapide, židovski teolog i diplomat, odigrao je važnu ulogu u međunarodnom priznanju Izraela. Kao vrstan intelektualac i pisac brojnih knjiga često je u svojim nastupima bio ortodoksan. Rekao je da su se Židovi lako mogli „obračunati“ s Isusom i kršćanstvom i ugušiti tu novonastalu sektu da se nije pojavio taj „izrod“ i svijet okrenuo naglavačke.

Tko je taj „izrod“? Taj je „izrod“ i sȃm bio protiv kršćana i progonio ih, a zatim se sve stubokom mijenja. Iako vjeran židovskom zakonu, taj „izrod“ upoznaje Kristovu ljubav; taj je „izrod“ sve snage usmjerio na Krista rekavši: „Meni je živjeti Krist.“ Taj „izrod“ i najveći židovski um preko noći postaje revan kršćanin. Radi se, dakako, o svetom Pavlu. Ludo je volio Krista pa Lapide zaključuje: „Tog Božjeg ‘luđaka’ nitko nije mogao zaustaviti.“

Sv. Pavao ludo je volio Krista pa Lapide zaključuje: „Tog Božjeg ‘luđaka’ nitko nije mogao zaustaviti.“

Zar Pavlovim stopama nisu pošli i drugi „izrodi“? Od progonitelja, grešnika i bludnika, pojedinci su postali gorljivi branitelji Krista i kršćanstva. Zašto? Zato što im je neizmjerna Kristova ljubav lagano ušla u živote dotaknuvši im dušu. Kristova ljubav isklesala je kamena nevjernička srca u najljepše Božje bisere. Svakako najpoznatiji „izrod“ bio i je sveti Aurelije Augustin.

Isprva manihejac, grešnik i poganin, zahvaljujući nepresušnim izvorima Božje milosti te dugoj i predanoj molitvi majke Monike postaje istinski kršćanin, cijenjen redovnik, a potom i biskup. Bog se s njim „obračunao“ putem Radosne vijesti i obratio ga dok je slušao propovijed biskupa Ambrozija u uskrsnoj noći.

Taj nekadašnji „izrod“ nakon čudesnog obraćenja postaje svetac koji svim srcem prianja uz Gospodina govoreći iskreno: „Za sebe si nas, Gospodine, stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi.“

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er