VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Kako ćeš shvatiti i doživjeti Isusa ako ga ponajprije ne upoznaš kroz Evanđelja?

Usta su ti, dragi vjerniče, puna riječi hvale o Isusu, a već danima, pa čak ni mjesecima, nisi otvorio Sveto pismo! Kako ćeš shvatiti i doživjeti Isusa ako ga ponajprije ne upoznaš kroz Evanđelja? Isus ti se najbolje otkriva u Evanđeljima.

Gotthold Ephraim Lessing bio je njemački dramaturg, kritičar i filozof iznimnog talenta. Njegova filozofija nije nimalo jednostavna. Za života je uživao veliku slavu i bio priznat u društvu. No, jedna njegova zanimljiva izjava pokazuje koliko je bio jednostavan čovjek. Naime, kad su mu prijatelji tepali da je popularan znanstvenik i da ga ljudi odveć hvale, bio je veoma ljutit. Tom je prigodom izjavio: „Prijatelji, radije bih htio da čitate moja djela, nego da pričate o meni!“ Ova istinita priča može se primijeniti i na duhovni život kršćana i njihov odnos prema Isusu Kristu. Mnogi kršćani danas rado govore o Isusu, a uopće ne čitaju Evanđelja. Usta su ti, dragi vjerniče, puna riječi hvale o Isusu, a već danima, pa čak ni mjesecima, nisi otvorio Sveto pismo! Kako ćeš shvatiti i doživjeti Isusa ako ga ponajprije ne upoznaš kroz Evanđelja? Isus ti se najbolje otkriva u Evanđeljima

Čitaj Bibliju – tu knjigu nad knjigama – pa ćeš dublje uroniti u tajne Isusova života.

Čitaj Bibliju – tu knjigu nad knjigama – pa ćeš dublje uroniti u tajne Isusova života. Upoznat ćeš i zavoljeti tek rođenog malenog Isusa u jaslicama, spoznat ćeš Marijinu majčinsku brigu kad ga je izgubila u Hramu među učiteljima. Listajući stranice te svete knjige, spoznat ćeš tajnu prvog čuda u Kani Galilejskoj i bolje upoznati Isusove prijatelje – apostole te shvatiti da je i Isus samo čovjek kojeg zlo napada. Čitajući zadnje stranice Evanđelja, spoznat ćeš Isusovo otajstvo ljubavi i predanja kad zbog mene i tebe svjesno ide na drvo križa. Isus ide u smrt da bi nas spasio od vječne smrti. Nemoj se zato nepromišljeno kititi Isusovim imenom i spominjati ga reda radi, nego uzmi i srcem čitaj Sveto pismo pa ćeš shvatiti koliko te Isus doista ljubi.    

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er