CRKVAMEĐUGORJEZANIMLJIVOSTI

Nove analize i snimke su dokaz da su suze na kipu Uskrslog Isusa u Međugorju autentične

Kip Uskrslog Isusa Krista napravljenog od bronce nalazi se iza župne crkve svetoga Jakova u Međugorju.

Kip uskrslog Isusa djelo je slovenskog kipara Andreja Ajdiča. Čudo ovoga kipa je što iz koljena Uskrslog Spasitelja kapaju suze, tj. tekućina koja je po kemijskom sastavu istovjetna ljudskim suzama. Bilo je nagađanja da su suze plod kondezacije no istraživačkim eksperimentima dokazano je da to ipak nisu te da spadaju pod neobjašnjiv fenomen.

Iako skromni međugorski fratri uvijek napominju kako tome ne bi trebali pridavati veliku pažnju, Uskrsli kip je zbog tekućine koja neprestano kapa postao mjesto hodočasničkih okupljanja koji kip rado posjećuju i pred njim se mole. U dugim redovima stoje s rupčićima kako bi prikupili u rupčić koju kap, a po tim kipom dogodila su se i neka ozdravljenja. Najmoćnije je ono o djevojčici kojoj su suze ozdravile mozak koji je imao teške malformacije, a o ozdravljenju možete pročitati OVDJE

Mnogi hodočasnici dolaze iza crkve ispred Uskrslog Isusa Krista, i u molitvi čekaju red kako bi dotaknuli Isusovo koljeno iz kojeg teku suze. Kad dođe njihov red, dotaknu suze. Neki suze skupe u svoje maramice i ponesu svojim domovima, a neki pak suzama jednostavno naprave samo znak križa na čelu.

Oko samoga kipa je uređen prostor za molitvu Križnog puta, za sve one vjernike i hodočasnike koji ne mogu ići na Križevac.

U posjedu smo slika koje je snimio amaterski snimatelj. Snimio je križ Uskrslog Isusa Krista BOSCH GTC 400 C termovizijskom kamerom te se jasno na slikama vidi da je jedan dio kipa iznimno hladan.

Kamera kojom je snimano može snimati do -10° tako da je dio kipa najvjerojatnije jos i hladniji, cijevi za hladjenje ili bilo kakvih uređaja nema jer bi ih kamera otkrila. 


Kapi su odavno analizirane od drugih stručnjaka te u njima ima Magnezijuma i Kalcijuma koji se ne nalaze ni u kiši ni u atmosferi.

Da tekućina odnosno suze izviru iz kipa i poprime te minerale iz betona unutar kipa, tekućina bi se zaledila zaledila na toj temperaturi, a voda ne može izvirat kroz broncu! 

Suze iz kipa Uskrslog Isusa samo je jedno od čuda koje nam kroz vjeru i molitvu priža Isus Krist zagovorom svoje i naše nebeske majke Kraljice mira!

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er