Uncategorized

Filipinski vitezovi Kolumba pozvani da se suprotstave slobodnom zidarstvu

Vrhovni vitez Patrick Kelly pozvao je filipinski članove KofC-a da preuzmu aktivnu ulogu protiv masonerije.

Kada se katolik želi pridružiti Kolumbovim vitezovima, postoji proces provjere u kojem mu se postavlja pitanje – među mnogim pitanjima – jesu li sada ili su ikada bili slobodni zidari – masoni. To je zato što je slobodno zidarstvo (masonerija) nespojivo s katoličkom vjerom, kako je ponovio papa Franjo 2023. godine, a time i s Kolumbovim vitezovima. Vitezovi na Filipinima su pozvani da se suprotstave slobodnom zidarstvu, piše Aleteia.

Poziv je uputio vođa Vitezova Kolumba, Vrhovni vitez Patrick Kelly, koji se obratio filipinskim vitezovima na sastanku u kolovozu u Manili. Tamo je, prema CBCP News, naglasio da je masonerija “u osnovi suprotstavljena našoj katoličkoj vjeri”. Na događaju je podsjetio kako je KofC prvobitno osnovao bl. fra. Michael McGivney dijelom kao način da se pomogne mladim katolicima 19. stoljeća da izbjegnu masoneriju.

“Sada, u 21. stoljeću, možemo ponovno voditi”, rekao je Kelly. “Ako mladim filipinskim muškarcima damo mjesto za rast u vjeri i bratstvu, oni će izbjeći Slobodne zidare – masone. Moramo im pokazati da mogu pronaći ono što traže u Vitezovima Kolumba.” Kelly je dalje objasnio da inicijativa Reda “Cor” (srce) ima za cilj ojačati katoličke muškarce kao učenike misionare kroz molitvu, formaciju i bratstvo.

Crkva je dugo upozoravala vjernike da je slobodno zidarstvo nespojivo s katoličkom vjerom, i to je ponovila nedavno 2023. godine. Dikasterij za nauk vjere, u dokumentu koji je potpisao prefekt, kardinal Victor Fernandéz, a odobrio papa Franjo, napisao je o masoneriji: “Zabranjeno je aktivno članstvo vjernika u slobodnom zidarstvu, zbog nepomirljivosti katoličkog nauka i masonstva (usp. Deklaraciju Kongregacije za nauk vjere o masonskim udrugama iz 1983.), te Smjernice koje su objavili biskupi. Konferencija 2003.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er