CRKVAOSTALOVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Vidjelica otkrila kardinalu: “Posljednja bitka između Boga i Sotone bit će oko…”

Prije mnogo godina, iz svog samostana, vidjelica s. Lucija je napisala pismo kardinalu Carlu Caffarri, govoreći: “Ne boj se… “Gospa mu je već smrskala glavu.”

IZ ARHIVA RIM

„Odlučujuća bitka između Gospodina i kraljevstva Sotone bit će preko braka i obitelji“, povjerila se kardinalu Carlu Carrari prije nekoliko godina vidjelica s. Lucia dos Santos, jedna od troje fatimskih vidjelaca, dok je radio na osnovao Papinski institut za brak i obitelj Ivana Pavla II u Rimu. Dana 16. veljače 2008. kardinal Caffarra, tada nadbiskup Bologne, otputovao je u San Giovanni Rotondo kako bi slavio svetu misu na grobu sv. Padre Pija.

Nakon mise, kardinal je dao intervju za talijansko izdanje, Tele Radio Padre Pio. U intervjuu, kardinal Caffarra također govori o svojoj odanosti Padre Piju i dubokom značenju koje on i drugi mistici imaju za današnji svijet. Kardinal Caffarra osnivač je predsjednik Papinskog instituta Ivana Pavla II. za studije o braku i obitelji. Također je bio član Vrhovnog suda Apostolske signature, član Predsjedničkog odbora Papinskog vijeća za obitelj i doživotni član Papinske akademije.

Vezani članci

Papa Benedikt XVI. proglasio ga je kardinalom u ožujku 2006. Kardinal Caffarra bio je jedan od 45 izabranih izaslanika pape Franje koji su izabrani da prisustvuju Redovnoj sinodi o obitelji 2015. godine.

Vaša Uzoritosti, nedavno ste u ‘Corriere della Sera’ rekli da ste oduvijek imali veliku odanost Padre Piju. Recite nam zašto.

Imao sam veliku odanost prema njemu od početka svog svećeništva, jer sam imao prilično jedinstveno iskustvo. Bio sam svećenik nekoliko mjeseci i došao mi je brat svećenik. Bio je mnogo stariji i prolazio je kroz ozbiljnu krizu vjere. Teško je opisati kakva je kriza vjere za svećenika: strašna stvar!

Rekao sam mu: “Brate, ja sam premali; Ne osjećam da mogu nositi takav teret. Idi Padre Piju.” Otišao je i dok je razgovarao s Padre Piom doživio je veliko mistično iskustvo, u kojem je doživio, vrlo snažno, milosrđe Božje. Sada je jedan od najboljih svećenika koje poznajem. Evo ga. Sve je tako počelo.

Jeste li ikada osobno sreli Padre Pia?

Ne, jer nikad nisam imao hrabrosti otići k njemu, misleći da ću mu gubiti vrijeme! […] Vjerujem da Padre Pio pripada nizu velikih mistika koji imaju ovu karakteristiku: najdublje sudjelovanje u Kristovu križu, jer na sebi nose veliku tragediju današnjeg čovječanstva – ateizam.

Padre Pio, Sveta Gemma Galgani, Sveta Terezija Benedikta od Križa, Majka Terezija, svi su imali duboko iskustvo sjediti za stolom s grešnicima, živjeti njihova iskustva, nositi, na različite načine, težina Agonije u Getsemaniju, svjedočeći o Kristovoj ljubavi koji na sebe preuzima patnju čovjeka koji je napustio kuću svoga Oca i ne želi se vratiti, čak i ako u srcu zna da mu je bolje u kuća njegova Oca umjesto da čuva svinje…

Čovjek danas nastavlja zamišljati da može živjeti kao da Bog ne postoji; i vidimo pustoš koju je ovo izazvalo.

Postoji proročanstvo sestre Lucije dos Santos, fatimske vidjelice čiji je proces beatifikacije započeo prošlog 13. veljače [2008.], a odnosi se na “odlučujuću bitku između Gospodina i kraljevstva Sotone”. A bojno polje je obitelj. Život i obitelj. Ne znaju svi da vam je Ivan Pavao II. zadužio planiranje i osnivanje Papinskog instituta za studije o braku i obitelji.

Da. Na početku ovog posla koje mi je povjerio sluga Božji [sada sveti] Ivan Pavao II., pisao sam sestri Luciji iz Fatime (vidjelica) preko njezina biskupa jer se to ne može učiniti izravno. Neobjašnjivo, međutim, kako nisam očekivao odgovor, budući da tražim samo molitve, u roku od nekoliko dana dobio sam vrlo dugačko pismo s njezinim potpisom – sada u arhivi Instituta.

U njemu nalazimo zapisano: odlučujuća bitka između Gospodina i kraljevstva Sotone bit će preko braka i obitelji. Ne bojte se, dodala je, jer protiv svakoga tko radi za svetost braka i obitelji uvijek će se na svaki način boriti i suprotstavljati, jer je to odlučujuće pitanje. A onda je zaključila: međutim, Gospa mu je već smrskala glavu, kazala je vidjelica.

U razgovoru s Ivanom Pavlom II., i vi ste osjetili da je to srž, jer se dotiče samog stupa stvaranja, istine odnosa između muškarca i žene i među generacijama. Ako dotaknete temeljni stup, cijela se zgrada uruši, a to vidimo sada, jer smo došli do ove točke i znamo to. I dirnut sam kad čitam najbolje biografije Padre Pija, o tome kako je ovaj čovjek bio toliko pažljiv prema svetosti braka i svetosti supružnika, čak i s opravdanom strogošću ponekad.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er