MAGAZINZANIMLJIVOSTI

Facebook ima odgovor za grupni chat: Stiže Messenger Rooms

Facebook je vrlo zauzet u vrijeme karantina, pa tako sada objavljuje još jednu novu aplikaciju. Kako bi bio konkurentan u društvu popularnih aplikacija za video pozive, poput Zoom-a, Group FaceTime-a, Skype-a i Houseparty aplikacije i drugih, predstavio je Messenger Rooms.

Od danas na telefonima i PC računarima, možete pokrenuti video chat sobu, koju vaši prijatelji mogu da otkriju u sekciji iznad News Feed-a ili će Facebook obaveštenja automatski poslati vašim najbližim prijateljima. Također možete da pozovete prijatelje po želji ili podijelite link ka vašem “Room-u sa bilo kim.”, stoji u saopštenju kompanije.

Lako i brzo povezivanje

Za sada, mogućnosti su prilično ograničene u odnosu na Zoom ili čak FaceTime. Međutim, to će se vremenom promijeniti. Rooms će stići na Instagram, WhatsApp i Portal u budućnosti. Za sada je moguće da se do 8 ljudi uključi u razgovor, ali će taj broj biti proširen na 50 u narednim sedmicama. Također, uskoro će korisnici moći da sami prave i uključuju se u Rooms kroz Instagram, WhatsApp ili Portal. Isto tako, moći će da im se pristupi kroz web pretraživač bez naloga, kao i kod drugih konkurentskih proizvoda.

Idući put kada pogledate vaš uređaj, potražite ovo unapređenje. Za sada je ubačeno u svega nekoliko zemalja, ali će se taj broj brzo povećati.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er