VJERA I DUHOVNOST

Evo što se zapravo događa za vrijeme trajanja euharistijskog klanjanja

Nakon što se prvi put oduševio na euharistijskom klanjanju, vlč. Josh Johnson je shvatio kako ne zna što mu je činiti za vrijeme euharistijskog klanjanja, stoga je odlučio podijeliti nekoliko savjeta kako iskoristiti to milosno vrijeme pred Gospodinom.

“Prvi put kada sam se susreo s Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu, imao sam 16 godina i moj se život promijenio”, rekao je vlč. Josh Johnson koji je u videu za Ascencion objasnio što se zapravo događa za vrijeme euharistijskog klanjanja. “Ubrzo sam shvatio da nemam pojma što uopće moram činiti za vrijeme klanjanja. Kako trebam moliti?”, priznao je. Stoga je odlučio podijeliti i nekoliko misli o tome što valja imati na umu kada kleknemo pred Presvetim.

“Najprije se trebamo pokloniti Isusu. No često dok klečimo, koljena nas počinju boliti, ponekad u onoj mjeri da nam se pažnja preusmjeri na bol i na nas same umjesto na Isusa. Zato je u redu ako u nekom trenutku imamo potrebu sjesti. Trebamo paziti na to da nam ne bude toliko neudobno da ne možemo misliti na Krista, a opet i na to da nam ne bude previše udobno jer će nam misli pobjeći”, poručio je vlč. Johnson.

“Zatim, gledamo Isusa u lice, tražimo razgovor s njim. Otvaramo mu svoja srca. Moramo shvatiti da razvijamo jedan osoban odnos s Isusom Kristom. Kao i sa svakim odnosom u našem životu, bilo to s članovima obitelji, s prijateljima ili kada smo na nekom spoju, na početku se puno priča. No u jednom trenutku prelazimo iz onog stanja slušanja i pričanja u ono jednostavno stanje bivanja jedan s drugim. Kako bismo mogli jasnije čuti Božji glas, dobro je ponekad sa sobom ponijeti Bibliju i slušati kako progovara našim srcima.

Nakon što čujemo što je njemu na srcu, možemo i podijeliti ono što je na našem srcu s njim. Možemo to učiniti na razne načine. Osobno volim to učiniti idućim redoslijedom. Najprije priznajem. Priznajem svoje misli, osjećaje, želje. Zatim ih izgovaram Bogu. Nakon toga, provodim vrijeme pred Presvetim primajući sve milosti koje mi daje u tom trenutku. Na koncu, na temelju provedenog vremena s Isusom pokušavam oblikovati neku vrstu odgovora. “

“Smisao klanjanja pred Presvetim jest želja da budemo kao Krist. Kada god provodimo puno vremena s nekim ljudima, postajemo im sličniji. Što više provodimo vremena s Isusom, postajemo njemu sličniji”, zaključio je vlč. Johnson.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er