CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Euharistijsko čudo u Indiji:Nakon što je župnik otvorio tabernakul i pogledao hostiju u pokaznici…

U posvećenoj hostiji župnik je opazio lice koje nalikuje licu Kristovu, okrunjeno trnjem. O. Johnson Karoor pripovjeda:

28. travnja, 2001. u župnoj crkvi sv. Marije na Chirattakonamu započeli smo, kao i svake godine našu devetnicu svetom Judi Tadeju. u 8.49 ujutro izložio sam Presveti sakrament u pokaznicu i počeo molitvu klanjanja.  Nakon par minuta vidio sam tri oznake na svetoj Euharistiji. U tom trenutku prestao sam moliti i počeo gledati pokaznicu. Zamolio sam vjernike da promotre te tri oznake. Rekao sam im da nastave moliti, a ja sam spremio pokaznicu natrag u tabernakul.

30 travnja slavio sam Misu i dan iza toga kad sam išao u Trivandrum. Kad sam se vratio 5.5.2001. otvorio sam crkvu za uobičajenu misu, spremio sam se i otvorio tabernakul da vidim što je sa hostijom u pokaznici i odmah sam primjetio da se u hostiji odražava ljudski lik.

isus u hostiji

Bio sam vrlo dirnut i zamolio sam vjernike da kleknu i da počnu moliti. Mislio sam da samo ja vidio lice pa sam upitao ministranta što vidi u pokaznici. Rekao mi je: “Vidim lik čovjeka”. Primjetio sam da ostatak vjernika također pažljivo promatra pokaznicu. Počeli počeli smo s klanjanjem. Kako su minute prolazile lik čovjeka je bio sve jasniji. U vrijeme klanjanja imali smo običaj čitati odlomke iz svetog pisma. Odlomak koji je mene dopao tog dana bio je Iv 20 gdje se spominje događaj Isusova ukazanja Tomi i gdje mu govori da pogleda njegove rane. Uspio sam reći samo nekoliko riječi u propovijedi i budući da sam trebao slaviti svetu misu u susjednoj župi Kokkodu, odmah sam zvao fotografa da fotografira Svetu Euharistiju sa ljudskim licem unutra. Fotografije su bile gotovoe za dva sata i na svakoj novoj fotografiji lice se bilo sve jasnije.

Nadbiskup Trivandruma, Ćiril Mar Baselice napisao je za ovo čudo: “Za nas vjernike, ono što smo vidjeli je ono što smo uvijek vjerovali. Ako nam naš Gospodin progovara dajući ovaj znak onda sigurno to zahtjeva odgovor sa naše strane.

Pokaznica koja sadrži svetu hostiju je još uvijek u crkvi.

www.medjugorje-news.com/magnifikat.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er