VJERA I DUHOVNOST

Egzorcist upozorava: Zlostavljanje djece čin je demonskog djelovanja, a Sotona time želi uništiti ikonu Božjeg kraljevstva

Nakon što je 2018. godine Katoličku crkvu potresao skandal u kojem je otkriveno da je preko 300 svećenika zlostavljalo oko tisuću djece u Pensilvaniji svjetski poznati egzorcist izjavio je kako su skandali seksualnog zlostavljanja koji trenutno tresu Katoličku Crkvu demonske naravi te da će se stanje vjerojatno pogoršati. “Oluja će dugo trajati”, rekao je otac Gary Thomas, egzorcist biskupije San Jose u Kaliforniji.

“Samo će postati još gore, ali koliko god bilo loše, to mora izaći na svjetlo dana. To je neprihvatljivo,” naglasio je. I to se upravo dogodilo u Francuskoj gdje su istražitelji naveli čak 3 tisuće svećenika i stotine tisuća zlostavljane djece. Otac Gary Thomas potvrdio je da se radi o demonskom činu.

Prema riječima oca Thomasa, stara mantra – “Tko će ti vjerovati?” – je sotonska poruka koja je namijenjena ušutkivanju žrtava seksualnog zlostavljanja. “Uvjeravati ljude da im nitko neće povjerovati jest ono što Sotona govori kada se radi o nečemu što je izvan granica onoga u što je razumno povjerovati”, rekao je otac Thomas. “Čitajući izvještaje o onome što su ta djeca prolazila pitamo se, kako se to moglo dogoditi?” Pa nastavlja: “To nije s ovog Svijeta – to je izvan onoga što ljudi smatraju mogućim – i to ga čini demonskim.”

Predugo su katolici viđali ove horor priče iz stvarnog života kako se odigravaju uvijek iznova u njihovim crkvama.

Otac Thomas je objasnio zašto je seksualno zlostavljanje djece posebno pogubno. “Seksualnim zlostavljanjem djece, Sotona želi uništiti ikonu Božjeg kraljevstva. Želi uništiti najneviniju verziju čovječanstva, a to je dijete”, rekao je.

Svećenik je rekao kako je, po njegovom mišljenju, svako ponašanje koje izlazi izvan granica onoga što je zamislivo – poput ubojstva – također jasno demonsko. Otac Thomas je pozvao sve katolike da mole i poste te djeluju kako bi pobijedili zlo. “Ne možemo uspjeti ako uklonimo samo nekolicinu”, rekao je. “To mora biti potpuno preoblikovanje paradigme načina kojim upravlja naša Crkva; trebamo potpuno čišćenje.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er