VJERA I DUHOVNOST

Egzorcist otkriva: Evo zašto đavao i njegovi demoni toliko preziru Presveti Sakrament

U epizodi podcasta Johna Henryja Westena, egzorcist otac Chad Ripperger objasnio je važnost euharistije u duhovnom ratu i zašto đavao i njegovi demoni tako preziru Presveti Sakrament.

Razgovor s o. Ripperger započeo je ocrtavanjem nesretne stvarnosti da mnogi koji se danas nazivaju katolicima ne vjeruju, ili više ne vjeruju, u stvarnu prisutnost našeg Gospodina i Spasitelja Isusa Krista u Presvetom Sakramentu.

U svjetlu ove tužne stvarnosti o. Ripperger je objasnio važnost euharistije voditelju i slušateljima, kako demoni gledaju na euharistiju i što to znači za nas katolike koji smo svakodnevno uključeni u duhovnu bitku života.

O. Ripperger objasnio je da zbog pada demoni nemaju vrlinu nadnaravne vjere, ali zbog spoznaje o tome što je euharistija, naime, Tijelo, Krv, Duša i Božanstvo Kristovo, „često će napadati“ ljude kada se približavaju primanju Presvetog Sakramenta.

Egzorcist je spomenuo da se napadi zbog približavanja Presvetom Sakramentu često događaju kod opsjednutih ljudi, ali i kod onih koji nisu opsjednuti. Objašnjavajući što misli pod „napadima“, svećenik je naveo primjere katolika koji su mu rekli da su se tijekom cijele mise osjećali dobro, ali kada dođe vrijeme za primanje euharistije, dolaze im grješne misli.

Objašnjavajući zašto bi demoni to učinili čovjeku, vlč. Ripperger je rekao da iako demoni, po prirodi svog pada, nemaju vrlinu vjere, jer im je „znanje ulio Bog, oni znaju suštinu stvari ili vide suštinu stvari intelektualno“, boje se snage euharistije.

O. Ripperger je na kraju objasnio da se svi oni koji su u stanju smrtnog grijeha trebaju suzdržati od pristupanja Presvetom Sakramentu, a primanje euharistije treba biti uskraćeno onima u javnom životu koji otvoreno odbacuju crkveni nauk, kao što su političari koji se zalažu za pobačaj.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er