VJERA I DUHOVNOST

Egzorcist otkrio: Ovo je razlog zašto Đavao mrzi crkvena zvona

Tijekom egzorcizama Đavao je vrištao: “Prestani!”, te pokušao izbiti zvona svećeniku iz ruke.

Portal Bitno.net donosi zanimljiv tekst o temi koja će vjerujem zanimati monoge; “Zašto Sotona mrzi zvona?”, pita se Patti Armstrong u novom blogu koji piše za katolički portal NC Register.

“Nedavno je đakon koji sudjeluje u službi oslobađanja rekao meni i suprugu: ‘Đavao mrzi zvona’. On je zapravo svekar naše kćeri stoga je to bio običan razgovor, barem za nas.”

No Patti je zaintrigirala ta rečenica zbog čega ju je spomenula tijekom susreta sa svećenikom i egzorcistom ocem Teofilom (ime je izmijenjeno zbog zaštite identiteta).

Otac Teofil potvrdio je riječi đakona: “Đavao mrzi zvona. Ja ih stalno koristim tijekom susreta. Koristim se lijepo ugođenim posvećenim zvonima.” Patti prenosi kako je tijekom egzorcizama Sotona znao vrištati: “Prestani!”, te ih je pokušao izbiti svećeniku iz ruke.

Kada ga je pitala “zašto zvona”, otac Teofil je odgovorio: “Sotona nas uvijek napada preko naših osjetila. Tako i sama liturgija treba biti sveti napad na naša osjetila: naš vid, naš dodir, naš miris i sluh. U Crkvi se molimo uz pomoć mnogih osjetilnih predmeta jer smo tijekom tisućljeća naučili da je to ono što odvraća neprijatelja.”

Otac Teofil u obredima oslobađanja služi se ručnim zvonima koja se inače koriste u liturgiji.

“Kada se ova posvećena zvona koriste tijekom mise time nam se želi poručiti:’ Pogledajte u Riječ koja je Tijelom postala!’. Zvono ponižava Sotonu jer je ono običan predmet koji čini ono za što su (demoni) bili stvoreni (demoni su prema predaji prvo bili anđeli koji su se pobunili protiv Boga, op.a.). Oni ne žele obožavati Gospodina.”

Drugi razlog zašto đavao mrzi zvona je taj što on prezire sve što je lijepo i sveto.

“Ljepota nas pokreće. Lijepa glazba, prekrasne molitve, cvijeće i skladni tonovi pobuđuju našu dušu. Sotona mrzi sve lijepo, a zvona se posebno koriste kako bi privukle pozornost na nebesko obožavanje Boga.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er