VJERA I DUHOVNOST

PREKRASNO Dvije sestre istovremeno postaju časne sestre

Ove dvije mlade djevojke odgovorile su na Božji poziv da se pridruže vjerskom životu. Lourdes i Gloria Salgado su iz Ciempozuelosa u Španjolskoj (u blizini Madrida). One su najmlađa djeca u velikoj obitelji (7 braće i sestara) .Ove su mlade djevojke otkrile su svoj poziv na vjerski život, a za nešto više od mjesec dana obje sestre će ući u svoje redove piše Aleteia

Biskupija Getafe upravo je objavila vijest na svojoj web stranici, gdje dvije sestre svjedoče o onome što im se dogodilo u životu. “Isus me je zvao od najranije dobi” Lourdes objašnjava svoju odluku: Sve se dogodilo u jedno ljeto, u tri mjeseca; nas dvoje odlazimo od kuće s jedinom svrhom slijediti Isusa gdje god on bio. Kažem da se sve dogodilo u tri mjeseca, ali stvarno nije tako, ne u mom slučaju. Poziv je uvijek bio u meni, a Isus me zvao od malih nogu, ali u životu ne ide uvijek sve kako očekujemo, pa sam otprilike na tri godine zaboravila i napustila svoj poziv i Isusa zbog svjetovnih stvari koje su me privlačile.

“Jednostavno biti s Njim, razmišljati o Njemu” Ona nastavlja: S vremenom me Isus nije prestao tražiti i bio mi je posvećen svaki dan u životu. Nakon ponovnog susreta s Isusom i ponovnog otkrivanja da me želi za sebe, ne mogu učiniti ništa drugo nego se predati kontemplativnom životu, zajedno s Isusom i sa svojim sestrama, koje su pozvane živjeti isto kao i ja. Lourdes kaže: „Ne mogu reći ništa osim„ hvala. “Beskrajno sam zahvalan Bogu i Njegovoj Crkvi. Ne zaslužujem ovaj život; samo po njegovu milosrđu mogu živjeti svoj redovnički poziv. Želim vječno živjeti služeći Mu. ”

Njezina sestra Gloria, koja je upravo završila srednju školu i postala punoljetna, objašnjava kako je tekao njezin proces i što ju motivira da postane redovnica. Ona kaže da je „najbolji dio njenog života za Isusa“. Gloria: “Isus me tjerao da se zaljubim u njega” 8. rujna ušla sam u novicijat Reda kćeri Djevice Marije u Valdemoru. To je Red poučavanja časnih sestara koji ujedinjuje kontemplativni život s aktivnim životom, to jest davanjem sebe u Euharistiji i davanjem duša koje je došao spasiti.

Kad mi kažu da ispričam svoju priču o zvanju, iznenađena sam jer je to nešto vrlo jednostavno, a sviđa mi se što je ovako. To je nešto jednostavno, ali u isto vrijeme sjajno. Isus je učinio da se moje srce jednostavno, malo po malo zaljubi u Njega. Moje srce nikada nije počivalo ni u čemu drugom osim u Njemu.Vidjela sam koliko je svijet slomljen, koliko je ljudsko srce slomljeno bez Isusa, kako svijet žudi za Isusom i kako Isus žeđa za svijetom.

I Gloria i Lourdes vide da su im obitelj, škola u kojoj su studirali i Neokatekumenski put pomogli u otkrivanju njihovog osobnog poziva. Lourdes kaže: „Moja je obitelj bila vrlo važna u mom životu: moja majka, koja je zadovoljna životom koji započinjem, moja braća i sestre, moja župa i moja skupina mladih, oni s kojima sam dijelio svoju vjeru posljednjih godina, i škola u kojoj sam se školovala posljednjih 5 godina, škola časnih sestara u koju je upisana moja mlađa sestra. ” Gloria isto kaže i za sebe. Dodaje da odluka koju su donijeli da se potpuno predaju Gospodinu u vjerskom životu ne bi bila moguća bez Gospine pomoći.

Djevica Marija je najlakši, najkraći i najbrži put do Isusa. Ona je ta koja me svaki dan dovodi Isusu; njoj dajem sve kako bi ona to mogla dati mome Gospodaru. Gloria na konkretan način ponavlja Marijino “da”, citirajući pokojnog glavnog tajnika UN-a Daga Hammarskjolda: “Mogu samo reći:” Za sve što je bilo, HVALA; za sve što će biti, DA. ‘”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button