VJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO Drevna pobožnost koja se moli u Badnjoj noći, a svaka molba koja se po njoj moli bude uslišana

ČUDESNO Drevna pobožnost koja se moli u Badnjoj noći, a svaka molba koja se po njoj moli bude uslišana U Europi, prema jednoj drevnoj tradiciji, kada se je htjela dobiti neka milost od Majke Božje, običavalo se je moliti tisuću Zdravo Marija uoči nekog Marijinog blagdana ili na sam dan.

Plodovi i milosti koji su se dobivali preko te pobožnosti bili su veliki tako da se je ta pobožnost brzo proširila u prošlim stoljećima u svim zemljama katoličke vjere. Nije se još čulo da netko tko je ustrajao nije izmolio milost koju traži.

Pobožnost se veže uz svetu Katerinu Bolonjsku koja je molila 1000 Zdravo Marija na Božićnu noć u noći na 25 prosinca 1445. Dok je molila i razmišljala o Isusovom rođenju ukazala joj se je Djevica Marija i pružila joj malog Isusa. Katerina ga je držala u naručju “peti dio sata” kao što je sama rekla.

To je bio dar izmoljene joj milosti za koju je molila. U spomen tog događaja, kćeri Sv. Katarine u samostanu (klauzuri) Corpus Domini u Bologni, svake godine do dana današnjeg u svetoj noći ponavljaju 1000 Zdravo Marija, pobožnost koju su prihvatili i vjernici.

Vezani članci

Da bi se olakšala ta pobožnost 1000 Zdravo Marija može se i ovako moliti:

40 Zdravo Marija svaki dan u 25 dana prije Svete Božićne noći tj. od 29 studenog do 23 prosinca. Ili njih tisuću u jednom danu, ili kako si već sami podijelite kroz dane do Božića.
Sv. Faustina Kowalska, čitamo u njezinom dnevniku, poznavala je tu pobožnost, ali i sveti Padre Pio koji je svaki dan molio 30 krunica: više od tisuću Zdravo Marija, a poznato je da mu gotovo niti jedna milost nije odbijena.

Sjetimo se Isusove prispodobe o udovici koja je stalno dosađivala sucu Lk 18, 1-5.

drevna pobožnost

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button