DEVETNICE

Evo koje devetnice koje možete moliti u listopadu

Listopad je prema tradiciji posvećen Djevici Mariji. 7. listopada Crkva slavi blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, a kao spomen na pobjedu kršćanske vojske nad Turcima u bitci kod Lepanta, papa Pio V. je 7. listopada proglasio blagdanom Gospe od pobjede. Molitva krunice danas je jedna od najraširenijih i najomiljenijih pobožnosti katolika diljem svijeta. Donosimo vam devetnice koje možete moliti u listopadu

Gospa nas uvijek vodi svome Sinu, prijateljstvo s njom najsigurniji je put do Krista. Utecite se njezinom zagovoru.

6. listopada – sveti Bruno

6. listopada Crkva časti svetog Brunu, utemeljitelja kartuzijanskog reda, sveca iz 11. st. koji je svojom duhovnošću i pobožnošću potaknuo mnoge da se ne predaju svjetovnom načinu života, nego da u dubokoj kontemplaciji, iskrenoj molitvi i strogom načinu života traže Božju ljubav i prenose ju drugima.

7. listopada – Blažena Djevica Marija od Krunice

7. listopada Crkva slavi blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, a kao spomen na pobjedu kršćanske vojske nad Turcima u bitci kod Lepanta, papa Pio V. je 7. listopada proglasio blagdanom Gospe od pobjede. Molitva krunice danas je jedna od najraširenijih i najomiljenijih pobožnosti katolika diljem svijeta.

Vezani članci

15. listopada – Sveta Terezija Avilska

Dana 15. listopada Crkva časti sv. Tereziju Avilsku, prvu ženu naučiteljicu, mističarku, reformatoricu karmelićanki, zaštitnicu bolesnika, izrađivača čipki, Španjolske, grada Požege…

18. listopada – Sveti Luka Evanđelist

18. listopada Crkva liturgijski časti svetoga Luku, pisca trećega evanđelja i Djela apostolskih, vjernog pratitelja svetoga Pavla, liječnika i kroničara koji nam je ostavio mnogobrojne detalje iz života apostola i prve crkvene zajednice.

22. listopada – Sveti Ivan Pavao II.

22. listopada Crkva liturgijski časti jednog od omiljenih Papa u povijesti, sv. Ivana Pavla II. Izmolite devetnicu za moćni zagovor ovoga sveca toliko bliskoga hrvatskom narodu.

28. listopada – Sveti Šimun i Juda Tadej

28. listopada Crkva slavi spomendan svetih apostola Šimuna Revnitelja i Jude Tadeja, koji su, kao i gotovo sva ostala Dvanaestorica, posvjedočili svoju vjernost Kristu položivši svoj život za njega, i to sv. Šimun tako što su ga prepilili, a sv. Tadej tako što su ga zatukli toljagom.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er