VJERA I DUHOVNOSTCRKVA

Don Lavatori: Sotona ima samo 3 ograničenja protiv kojih ne može ništa!

Čini se ponekad da sotona može sve, ali ne može! Ima tri važne granice zbog kojih ne može ništa onima koji su ih svjesni

Віblіја tumаčі dа је Luсіfеr (ѕоtоnа) ѕtvоrеnје kоје је Воg nаčіnіо rаdі ѕvоје ѕlаvе. Мnоgі kršćаnі nаgоvјеštаје nјеgоvа роrіјеklа і раdа vіdе u ѕtаrоzаvјеtnіm tеkѕtоvіmа рорut Кnјіgе рrоrоkа Іzаіје 14,12-17 і Кnјіgе рrоrоkа Еzеkіеlа 28,11-19. Nо tо tumаčеnје nі u kојеm ѕlučајu nіје орćеnіtо рrіhvаćеnо.

Sotona se predstavlja kao jak. On zaista drži mnoge ljude svijeta u svojoj šaci. Kontrolira, manipulira, podmeće i zahvaća milijune u svoju mrežu. Posebno su mu dragi moćnici, oni koji vladaju, jer preko njih lukavo oduzima slobodu ljudima. Slobodu istine u Kristu Isusu. Čini se ponekad da on, princ tame drži u svojim rukama sve što nas okružuje, međutim nije sve kako se čini. Sotona ima tri važna ograničenja protiv kojih on ne može ništa, u nikome. Ovo morate znati, poručuje don Renzo Lavatori u svojoj najnovijoj knjizi: “Sotona, anđeo zla”. Ta tri ograničenja štite bezuvjetno Božju djecu i stoga ih pomno pročite i zapamtite. On je često bučan ali zapravo potpuno nemoćan pred ove tri stvarnosti. Don Lavatori tako navodi tri važna ograničenja Sotone:

Sotona

1. Vrhovna Božja Volja Bog je njegov gospodar pa sotona ne može učiniti ništa više nego što mu to dopušta njegov tvorac. Kao što je zapisano u Apokalipsi.

2. Slobodna volja čovjeka. Ako čovjek ne želi da ga đavao kontrolira, ne može ga prisiliti na zlo, kao što nas Bog ne može obvezati na dobro. Ovo je slobodna volja. Naša sloboda izbora, Božji dar koliko je dragocjen, toliko je i osjetljiv za upotrebu.

3. Križ jer je Krist na križu jednom zauvijek pobijedio Sotonu. Pred Isusovim križem Sotona bježi.

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Back to top button