VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

VIDEO Dokaz Kristove prisutnosti: Za vrijeme pretvorbe tijekom mise na Knežiji opsjednuta osoba počela vrištati

Dokaz Kristove prisutnosti: Za vrijeme pretvorbe tijekom mise na Knežiji opsjednuta osoba počela vrištati

8. kolovoza 2021. god. u župi Blažene Djevice Marije Pomoćnice na Knežiji održano je uobičajeno misno slavlje koje je predvodio don Mario Bobić koji je prošle godine zamijenio don Damira Stojića na mjestu studentskog kapelana na Sveučilištu u Zagrebu. Misa se uživo prenosila.

Tijekom sv. mise don Bobić je podigao hostiju te krenuo moliti “Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se”. U tom trenutku začuo se vrisak i urlanje u crkvi. Nakon toga svećenik je uz povišen glas ponovio molitvu, a žena je nastavila urlati.

Jedan od ministranata ženu je odveo u sakristiju te se i dalje moglo čuti njezino vikanje. Svećenik je na kraju mise rekao kako trebamo biti svjesni prisutnosti Boga živoga u hostiji, a žena je prema dostupnim informacijama u procesu egzorcizma.

Vezani članci

Don Mario Bobić je na kraju mise rekao kako ne smijemo zaboraviti na sakramentalni život, na stvarnu prisutnost Isusa pod prilikama kruha i vina i redovitu molitvu.

Što je pretvorba?

Pretvorba ili transupstancijacija u katoličkom nauku predstavlja dogmu, odnosno vjerovanje da se kruh i vino u zajednici, misi, odnosno slavlju euharistije pretvaraju u istinsku krv i istinsko tijelo Kristovo. Ona se događa u unutarnjoj biti, a ne u vanjskom izgledu.

Kako navodi Katekizam Katoličke Crkve: “Tridentski sabor katoličku vjeru o tome sažimlje slijedećom izjavom: »A budući da je Krist, Otkupitelj naš, o onom što je pružao pod prilikom kruha rekao da je zaista njegovo Tijelo, zato je uvijek u Crkvi Božjoj bilo uvjerenje, i to ovaj sveti Sabor sada ponovno izjavljuje: po posvećenju kruha i vina zbiva se pretvorba sve suštine kruha u suštinu Tijela Krista, našega Gospodina, i čitave suštine vina u suštinu njegove Krvi”.

Što je egzorcizam?

Razni su oblici blagoslovina koje prepoznaje Katolička Crkva, a kada ona javno i mjerodavno, u ime Isusa Krista, traži da neka osoba ili predmet budu zaštićeni od opsjednuća Zloga i oslobođeni njegove vlasti, govori se o otklinjanju (egzorcizmu).

“Isus ga je vršio; od njega Crkva ima moć i zadaću otklinjanja (egzorcizma).U jednostavnom obliku egzorcizam se vrši u slavlju krštenja. Svečano otklinjanje, zvano »velikim egzorcizmom«, može izvršiti samo svećenik, i to s biskupovim dopuštenjem. Egzorcizam smjera izgonu zloduha ili oslobađanju od utjecaja zloduha, i to duhovnom vlašću koju je Isus povjerio svojoj Crkvi”, stoji u Katekizmu.

Da bi svećenik zaključio kako je neka osoba opsjednuta Zlime treba zadovoljiti nekoliko uvjeta. Opsjednuta osoba mora razdvojenu osobnost odnosno jako protivljenje svetome, mora postojati prisutnost pojava koja ulaze u sferu parapsihologije te očitovanja trebaju biti suprotna znanstvenima, odnosno fenomeni opsjednuća ne smiju se moći opisati medicinskim modelom/pishološko-psihijatričkom znanošću.

Kod stvarnog opsjednuća osoba je imuna na sve lijekove odnosno psihofarmatike.

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er