ZANIMLJIVOSTI

Trijumf života nad smrću: Dok su bombe padale na Kijev, djevojčica Mia je rođena u skloništu…

Tijekom bombardiranja Kijev 25. veljače navečer, tijekom trećeg dana rata u Ukrajini, u skloništu je rođena djevojčica po imenu Mia. Njezino rođenje proteklo je u najtežim mogućim uvjetima, u vremenu velike tjeskobe i straha.

Ukrajinska aktivistica Hanna Hopko obavijestila je svijet o ovim čudesnim rođenjima na Twitteru: „Kada Putin ubija Ukrajince, pozivamo majke iz Rusije i Bjelorusije da prosvjeduju protiv ruskog rata u Ukrajini”, napisala je, koristeći ovu situaciju kako bi pozvala na jedinstvo. Kazala je i kako je beba zdrava i zdrava, a majka sretna nakon teškog poroda.

Razmišljajući o sukobu između žene i zmaja u knjizi Otkrivenja, Sv. Ivan Pavao II nudi prekrasnu duhovnu meditaciju na kraju svoje enciklike Evangelium Vitae.

Marija tako pomaže Crkvi da shvati kako je život uvijek u središtu velike borbe između dobra i zla, između svjetla i tame. Zmaj želi progutati „rođeno dijete” (usp. Otk 12,4), lik Krista, kojega je Marija rodila „u punini vremena” (Gal 4,4) i kojega Crkva mora neprestano nuditi ljudi u svakoj dobi.

Ali na neki način to je dijete i lik svake osobe, svakog djeteta, posebno svake bespomoćne bebe čiji je život ugrožen, jer – kako nas podsjeća Koncil – „Svojim se utjelovljenjem Sin Božji na neki način sjedinio sa svakim osoba.

Upravo u tijelu svake osobe Krist se nastavlja otkrivati ​​i ulaziti u zajedništvo s nama, tako da je odbacivanje ljudskog života, u bilo kojem obliku to odbacivanje, zapravo odbacivanje Krista“.

Dijete iz knjige Otkrivenja, rođeno u trenutku svađe i krize, priziva svaku majku patnicu koja, naizgled protiv svake nade, donosi život svijetu.

Neka ratna pošast bude protjerana iz Kijeva, da se svaki život tretira kao svetinja, piše Aleteia.

bombardiranje na kijev

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er