PAPA FRANJO

Dok je izlazio iz bolnice, papa Franjo kratko molio s parom koji je tijekom noći izgubio kćer

Papa Franjo otpušten je iz bolnice A. Gemelli u subotu ujutro, 1. travnja nakon kratkog boravka koji je uključivao zakazane pretrage i liječenje bronhitisa.

U kratkom priopćenju u subotu ujutro Tiskovni ured Svete Stolice istaknuo je da je Sveti Otac prije odlaska pozdravio vodstvo bolnice, uključujući rektora Katoličkog sveučilišta Srca Isusova Franca Anellija, glavnog ravnatelja Poliklinike Marca Elefantija i generalnog crkvenog pomoćnika za bolnicu, biskupa Claudia Giuliodoria, kao i cijeli liječnički tim i zdravstvene radnike koji su mu pomagali tijekom boravka.

Sveučilišna poliklinika Agostino Gemelli, najveća bolnica u Rimu, nastavna je bolnica medicinskog fakulteta Katoličkog sveučilišta. Bolnica je dobila ime po franjevcu fra Agostinu Gemelliju, liječniku i psihologu, koji je ujedno bio i utemeljitelj i prvi rektor Sveučilišta.

Dok je izlazio iz bolnice, papa Franjo pozdravio je prisutne, zaustavivši se na trenutak kako bi se zagrlio i molio s parom koji je tijekom noći izgubio kćer, prenosi Vatican News.

Sveti se Otac zatim uputio prema bazilici svete Marije Velike u Rimu, gdje se pred slikom Majke Božje Salus Populi Romani, pomolio za sve bolesne i one koji pate zbog bolesti ili gubitka najmilijih. Na poseban je način molio za djecu koju je jučer susreo na odjelu pedijatrijske onkologije i dječje neurokirurgije te ih povjerio zagovoru Blažene Djevice Marije.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er