BiH

Dodik i Čović: Dok sebi namještaju fotelje, mladi mahom napuštaju državu BiH. Sramite se, jedan i drugi.

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Stranački predsjednici iskoristili su današnji sastanak za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji, te radu izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini. Jedna od tema sastanka bila je i nefunkcionalnost državne razine oko ključnih pitanja, kao što je konačni strateški pristup i izrada plana rješavanja migrantske krize. Radi se prije svega o sigurnosnom pitanju koji već odavno ima ozbiljne konture po sigurnost stanovništva Bosne i Hercegovine i mora se žurno rješiti, navode iz HDZ-a.

Upravo nefunkcionalnost države su stvorile vaše političke stranke koje uporno vode ovu državu 25 godina. Pitamo se zašto se sastaju, kao nešto će nama običnim smrtnicima bolje biti? Može bolje, upravo se pojačao egzodus mladih ali i starijih prema Irskoj, Njemačkoj i Austriji. Taj egzodus već traje 10 godina ali situacija kakva jeste je utrostručila taj egzodus.

Nije problem kad pojedinac napusti dom, pa se vrati ka ženi i djeci. Problem je što mahom obitelji se preseljavaju vani. Zašto? Pa upravo iz par razloga što će obitelj biti s njim vani, što ima nadoplatak za djecu, što ima manji porez na plaću i mnoge beneficije koje nude Njemačka i Irska.

Da bi taj pojedinac dobio posao u nekoj “državnoj jasli” gdje mahom pune posao po rodbinskoj osnovi, taj isti pojedanac mu je preduvjet da je član stranke HDZ pa tako i SNSD-a da bi mogao uopće aplicirati za posao. Kasnije se traže veze i vezice da se u taj posao ubacio.

Na žalost ovo je praksa u svim “Balkanskim” zemljama, pa tako ni BiH nije iznimka gdje se posao dobiva po rodbinskoj, prijateljskoj vezi, a ne po stručnosti. Svjedoci smo da recimo Souvenirnice i Hotele u Međugorju pune diplomirani pravnici,ekonomisti i ostali kao radna snaga. Jer u svojoj struci posla nema.

Nedavno je revizija Hrvatske pošte Mostar upravo ukazala kako se novac ne-transparentno troši i ne-namjenski. Nije iznimka ni u Elektroprivredi, Eronetu, Aluminiju i ostalim vitalnim firmama s područja Hercegovine.

Na predstojećim izborima ćemo vam predložiti da dajete svote od 100 KM tko bude glasao za vas, kao vid subvencije avionske ili autobusne karte u jednom smjeru prema Irskoj ili Njemačkoj. Što vam možemo reći, “Sramite se” jer ste Hercegovinu kao Kaliforniju, pretvorili u Somaliju.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er