SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Dirljivo svjedočanstvo: Preminuo dječak koji je slikao svece kako bi platio liječenje – “Sada ćeš obojati nebesa!”

Daniel Neves, 13-godišnji dječak koji je slikao slike svetaca i Blažene Djevice Marije kako bi platio svoje liječenje, preminuo je 18. svibnja nakon dva tjedna u bolnici, a njegovo je svjedočanstvo i hrabrost dotaklo mnoge na društvenim mrežama.

Kada je imao svega osam mjeseci, Danielu su otkriveni policistični bubrezi, fibroza jetre i problemi sa slezenom. Zbog toga je proveo veći dio života po bolnicama. Kada je imao pet godina, bubrezi su mu otkazali te je morao svakoga tjedna ići na hemodijalizu. Tada je naučio kako slikati te je počeo prodavati slike kako bi mogao platiti terapije, prenosi Catholic News Agency. 

Dječak je uglavnom slikao katoličke svece

Dječak je uglavnom slikao katoličke svece. Dok je bio na listi čekanja za transplantaciju bubrega, naslikao je i Gospu koju je nazvao “Gospa od bubrega”, koja će ga zaštiti za vrijeme operacije i nadahnuti liječnike.

Daniel je rođen u Guanambiju  u Brazilu te je živio s majkom, Cleidom Neces u stanu u Salvadoru, a svaka tri mjeseca bi na terapije odlazili u  São Paulo.

Vezani članci

Bili ste dio njegova života, njegove ljubavi prema crtanju… neka vas Bog sve blagoslovi

Na društvenim mrežama, objavljeno je kako je mladi dječak preminuo 18. svibnja nakon zaraze koronavirusom. “Hrabro se borio do samog kraja. Hvala vam za svu brigu i podršku svih ovih godina. Bili ste dio njegova života, njegove ljubavi prema crtanju… neka vas Bog sve blagoslovi”, stoji u objavi.

dječak

Danielova majka je poručila kako je on učinio da njen život bude još posebniji, slađi i zabavniji, te kako je dječak oduševljavao ljude svojim talentom. “Sada ćeš obojati nebesa! Nedostaješ nam svakoga dana! Počivao u miru”, nadodala je majka.

Rekla je i kako je vrijeme Danielova odlaska s ovoga svijeta bilo posebno te da je im je Bog milosno darovao vrijeme za oproštaj, iako je bilo bolno. “Uvijek ćemo te pamtiti i voljeti”, zaključila je.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er