DEVETNICEVJERA I DUHOVNOST

Devetnice koje možete moliti tijekom lipnja

Crkva preporučuje da pokušamo uskladiti svoju privatnu pobožnost s liturgijskom godinom. Za ljubitelje devetnica portal Žena vrsna odabrao je devetnice koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane svetaca koje slavimo u travnju.

Devetnica Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu

Blagdan Presvetog Srca Isusova slavi se u petak nakon Tijelova, a blagdan Bezgrešna Srca Marijina dan poslije – devetnice počinju deset dana prije blagdana kako bi molitva devetnice završila uoči blagdana.

Lipanj je prema tradiciji posvećen Presvetom Srcu Isusovu. Ako se odlučite moliti devetnicu Bezgrešnom Srcu Marijinu, pokušajte pronaći vremena barem za izmoliti Litanije Presvetom Srcu Isusovu pa tako upoznajte i počastite Srce svoga Kralja.

Devetnicu Bezgrešnu Srcu Marijinu molili smo nedavno uoči papine posvete Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu.

Vezani članci

Lipanj je zbog ova dva blagdana idealno vrijeme da posvetite svoju obitelj Presvetom Srcu Isusovu i Marijinu.

Devetnica svetom Antunu Padovanskom

Blagdan slavimo 13. lipnja, devetnica počinje 4. lipnja.

Sveti Ante omiljen je svetac našeg naroda, gotovo svaka župna crkva u Hrvatskoj ima njegov kip. Utječemo mu se kada nešto izgubimo, ali i u svakoj drugoj potrebi. Izmolite mu devetnicu u zahvalu za sve milosti koje vam je već izmolio od Gospodina i za sve one koje će tek izmoliti.

Devetnica sv. Ivanu Krstitelju

Spomendan slavimo 24. lipnja, devetnica počinje 15. lipnja.

U lipnju slavimo rođenje sv. Ivana Krstitelja, a u kolovozu (29. 8.) njegovu mučeničku smrt. Uoči oba blagdana možete moliti devetnicu ovom svecu. On je, osim Isusa i Blažene Djevice Marije, jedini svetac kojemu slavimo spomendan rođenja.

Devetnica sv. Josemariji Escrivi

Spomendan slavimo 26. lipnja, devetnica počinje 17. lipnja.

Ovom svecu najradije se utječemo u potrebama povezanima s poslom. Po njegovu zagovoru Gospodinu predajte svoj posao, kolege, nadređene ili ga zamolite da vam pomogne pronaći posao ako ste u toj potrebi. Devetnicu možete pronaći na mrežnim stranicama Opusa Dei.

Devetnica sv. Petru apostolu

Spomendan slavimo 29. lipnja, devetnica počinje 20. lipnja.

Ako primjećujete mlakost u svojoj vjeri ili vjeri nekog vama bliskog, izmolite devetnicu svetom Petru. Podsjetite ga da je i on tonuo zbog manjka vjere i zamolite ga da vam izmoli milost koja je njemu bila udijeljena – da vas Gospodin izvuče iz dubine u koju ste potonuli. Devetnicu možete moliti i na nakanu svih svećenika, biskupa i pape.

Nadamo se da ćete i u lipnju među ponuđenim devetnicama pronaći barem jednu koju ćete izmoliti!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er