DEVETNICEMOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Devetnica Srcu Isusovu ( sv. Margareta Marija Alacoque)

U srijedu, uoči Tijelova, počinje devetnica Srcu Isusovu. Naime, u petak nakon Tijelovske osmine, prema Isusovoj želji upućenoj sv. Margareti Mariji Alacoque, slavimo svetkovinu Srca Isusova.

U godini kada obilježavamo 100. obljetnicu proglašenja svetom Margarete Marije (13. svibnja 1920.) i345. obljetnicu “Velike objave Srca Isusova” sv. Margareti Mariji (16. lipnja 1675.), uključimo se u devetnicu u čast Srca Isusova moleći zazive i Posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu koje je sastavila ova svetica Srca Isusova.

Zazivima i posveti može se dodati i predivna molitva “Evo Srca” koju je sastavio sl. B. otac Leon Dehon, utemeljitelj Družbe svećenika Srca Isusova, nadahnut Isusovom porukom koju je prenijela sv. Margareta Marija, pozivajući na pružanje zadovoljštine Presvetom Srcu za uvrede njemu nanesene, napose od Bogu posvećenih duša…

Ujedinimo se u molitvi devetnice Srcu Isusovu na nakanu za potrebne milosti i blagoslov svećeničkim i redovničkim dušama, a napose kao čin zadovoljštine za sve grijehe nanesene Presvetom Srcu Isusovu…

Zazivi Presvetom Srcu Isusovu
(prema svetoj Margareti Mariji Alacoque za privatnu uporabu)

Zajedno sa svetom Margaretom Marijom uprimo pogled u Božje Srce, iskažimo mu čast usrdno ga moleći za duboku promjenu svoga srca:

Srce moga Isusa – izbavi me.
Srce moga Stvoritelja – vodi me k savršenosti.
Srce moga Otkupitelja – izbavi me od grijeha i od svakoga zla.
Srce moga Suca – oprosti mi.
Srce moga Oca – upravljaj mojim životom.
Srce moga Učitelja – pouči me.


Srce moga Pastira – štiti me.
Srce moga Prijatelja – daj mi spoznati Tvoju ljubav.
Srce Djeteta Isusa – privuci me k sebi.
Srce Isusa umrlog na križu – spasi me.
Srce moga Brata – ostani uvijek uza me.
Srce dobrote puno – oprosti mi.


Srce puno Božjega sjaja – obasjaj moje srce.
Srce puno duhovne slasti – izlij je u moje srce.
Srce puno ljubavi – ravnaj mojim djelima.
Srce puno milosrđa – zaštiti me.
Srce puno poniznosti – udostoj se sići u moje srce.


Srce puno strpljivosti – ne odvrati se od mene.
Srce puno vjernosti – ne gledaj na moju nevjeru.
Srce puno mira – ispuni me radošću.
Srce žedno ljubavi – raspali me ljubavlju prema Tebi.
Srce puno istinskoga dobra – ispuni me plemenitim željama.
Srce puno dragocjene pomasti otkupljenja – obrani moj život.
Srce puno svetosti – vodi me na putu do neba.

Srce koje liječiš sve naše bolesti – isprosi nam zdravlje duše i tijela.
Srce Isusovo, utjeho žalosnih – budi mi utjehom.
Srce, ognju ljubavi – promijeni me svojim žarom.
Srce Isusovo, uzore savršenosti – rasvjetljuj stazu moga života.
Srce Božje, izvore svekolike radosti – neka me Tvoja milost jača na putu do neba.

Pomolimo se,
Svemogući Bože, izlij na nas svoga Duha kojim si na poseban način obdario sv. Margaretu Mariju kako bismo shvatili neizmjernu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju i stekli udio u punini života Božjeg. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

Posvetna molitva Srcu Isusovu sv. Margarete Marije Alacoque

Darujem i posvećujem Presvetom Srcu Gospodina našega Isusa Krista svoju osobu i život, svoja djela, muke i patnje, da od sada svim svojim bićem samo njega ljubim, štujem i slavim. Ovo je čvrsta moja volja da budem sav njegov (sva njegova) i da sve činim njemu za ljubav, odričući se cijelim srcem svega, što bi njemu moglo biti mrsko.

Evo Srca…

Evo Srca koje je toliko ljubilo ljude, ali često dobiva od mnogih, čak i od onih koje posebno voli, zaborav, hladnoću i nezahvalnost.
Gospodine, doprli su do nas tvoji jecaji puni bola. Ti si naime, otkrio službenici Tvoga Presvetog Srca da Ti je ova nezahvalnost bolnija nego sve patnje Tvoga križnog puta i da bi smatrao neznatnim sve što si za ljude učinio, ako bi Ti oni bar malo ljubavi uzvratili. Taj odgovor ljubavi želimo sada pokloniti Tebi Gospodine. Po našoj ljubavi punoj suosjećanja i zahvalnosti hoćemo Te utješiti. O kad bismo živjeli sebedarje, odricanje i savršenu ljubav, koju Tvoje Srce toliko traži.

Stoga, kao što je Marija Magdalena izlila na Tvoje noge i presvetu glavu nardovu pomast, hoćemo i mi pokloniti naše poštovanje i ljubav, poniznost i žarku pobožnost. S Veronikom želimo Te utješiti za sve uvrede koje si primio. S Tvojom presvetom Majkom, sa svetim Ivanom i svim vjernim prijateljima koji su stajali na Kalvariji želimo Ti dati zadovoljštinu za samoću u kojoj Te ostavljaju mnoga srca koja Ti voliš.

Htjeli bismo po našoj apostolskoj revnosti sva srca pridobiti za Te! Neka bude svugdje voljeno Presveto Srce Isusovo! Božanskom Srcu, najdostojnijem časti neka odjekuje slava, zahvala i utjeha, po svoj kugli zemaljskoj, sada i u vijeke vjekova. Amen. (sl. B. o. Leon Dehon)

srcu

Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er