VJERA I DUHOVNOST

Đavao je taj koji ne želi da ideš na svetu misu

Ponekad se usputan komentar čini gotovo proročanski. Tako nešto se dogodilo kada je moja prijateljica Nicole podijelila misao o dovođenju male djece na misu.

Moja se obitelj nedavno preselila u župu u kojoj ima puno mladih obitelji. Jedna moja prijateljica je pozvala župne majke na doručak, a mi smo pričali o tome kako vodimo svoju djecu na misu. Jedna je sudionica spomenula incident u kojem je stranac oštro komentirao ponašanje njezina sina, piše Aleteia

“Nemoj se obeshrabriti”, rekla joj je Nicole. “Imam teoriju: što su djeca više uzbuđena tijekom mise, to ćete više zahvaliti što ste se potrudili da ih tamo dovedete.” Znamo da Bog daje prave milosti kao nadnaravnu pomoć za “zdrava” djela. Kad biste vidjeli kako se moja najmlađa djeca ponašaju na misi, zaključili biste da je nadnaravna pomoć upravo ono što roditeljima treba!”

Kako je sudbina htjela, Nicoleina je teorija sljedeći dan stavljena na kušnju. Činilo se da se sva djeca u crkvi natječu u najgorem ponašanju. Suprug i ja morali smo naizmjence izvoditi djecu oko pet puta, a vidjeli smo i mnoge druge roditelje koji rade isto. Kasnije sam se žalila svojim prijateljima kako je misa bila “teška” tog dana kad je Mariyoli rekla: “Nije li čudna slučajnost da su se sva djeca tako ponašala nakon onoga što je Nicole jučer rekla? Danas je bilo teško, ali moramo zapamtiti da je vrijedno toga. Koliko god teško bilo, moramo izdržati. Vrag ne želi da idemo na misu.” Njezine su me riječi pogodile. Prije samo koju minutu bila sam krajnje obeshrabrena, ali njezin me komentar podsjetio na ono što je doista važno.

Uvijek će biti prepreka u odlasku na misu. Možda smo preumorni ili djeca prave buku, ili nepristojna osoba u susjednoj klupi daje ružne komentare jer se vaša djeca ponašaju kao djeca u crkvi. Možda se rad i trud oko pripreme djece za misu već čini previše. Ali nikada nećemo požaliti što smo otišli na misu.

Nikada nećemo požaliti što smo slavili Boga u zajednici, što smo čuli Sveto pismo i što smo primili Njegovo Tijelo. Kakvu god žrtvu morali podnijeti da bismo tamo stigli, uvijek će se isplatiti. I onda, ako se mučite s odlaskom na misu, oduprite se. Samo tako nastavi, budite jaki. Vrijedi, čak i kad su djeca glasna, a misa duga.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er