MEĐUGORJE

Dar iz raja: Ovaj predmet u Međugorju Gospa i Isus ostavili su kao svoj dar

Vidjelica Vicka: Na moj upit o tajanstvenom predmetu Gospa se nasmiješila i rekla: “To je moj dar i dar mog Sina vama.”

Ante Ivanković, brat vidjelice Vicke ,ispripovjedio je priču o dvije tajanstvene krunice: “Dva mjeseca prije prvog puta kada se Gospa ukazala naša se obitelj spremala da kopačicom dovezemo drva za ogrjev.

Moj brat Franjo i ja prvi smo izišli iz kuće. Kad se Franjo popeo na prikolicu u jednom njezinu kutu ugledao je dvije krunice, koje su bile međusobno povezane.

Sišao je, uzeo ih odnio majci. “Evo majko, ovo je Gospa ostavila krunicu tebi i babi jer vas dvije puno molite “,rekao joj je tada u šali.

Čudeći se otkud krunice pokraj naše kuće, majka se poslije svuda raspitivala čije su, a zatim ih je odnijela svećenicima. U vrijeme mise oni su krunice pokazali i pitali ljude je li ih tko izgubio, ali nitko nije znao čije su pa su ostale kod nas. Kad su počela ukazanja majka je rekla Vicki da o tim krunicama pita Gospu. Ako su tuđe da ih vratimo.

Vicka nam je poslije prenijela kako se na njezino pitanje Gospa nasmijala i rekla:” To je moj dar i dar mog Sina vašoj obitelji.”

Od tada te krunice držimo u obitelji kao dragu uspomenu na Gospu.

Inače se čini da su krunice stare, izrađene su od čvrstog drveta na jednom križu ugravirano je 14 stajališta križnoga puta, a unutar drugoga bile su smještene moći. Prije nego što su stigle u obitelj Ivanković, njima se očito netko dugo služio.

Jedna je krunica veća a druga manja. Veća krunica ima drvena zrnca a manja zrnca od sjemena rogača. Na većoj krunici križ je od metala i na njega su ugravirane postaje križnog puta. Na manjoj krunici je drveni križ obložen metalom.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er