MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Danas započinje devetnica za duše u čistilištu

Preporučimo duše u čistilištu Isusu Kristu i njegovoj Majci, posebno duše naših rođaka, dobročinitelja, prijatelja i neprijatelja; osobito one za koje smo dužni moliti, izrecimo molitve na njihovu nakanu, zamislimo se nad teškim patnjama koje su ti zaručnici Kristovi izdržali.

Krunica za duše u čištilištu

Devet se dana moli krunica sa žalosnim otajstvima. Umjesto Slava Ocu govori se POKOJ VJEČNI…

Prije svake desetice mole se sljedeće molitve:

1. Prije prve desetice:

Gospodine Isuse Kriste, po svojemu znoju, koji si za nas siromašne grješnike prolio na Maslinskoj gori, smiluj se dušama u čistilištu, oslobodi ih od njihova straha i gorčine i tješi ih kaležom nebeske utjehe.

2. Prije druge desetice:

Gospodine Isuse Kriste, po svojemu bolnom bičevanju što si za nas siromašne grješnike trpio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, odstrani od njih bič svoje srdžbe i pokloni im vječno olakšanje.

3. Prije treće desetice:

Gospodine Isuse Kriste, po svojemu bolnom krunjenju što si za nas siromašne grješnike strpljivo podnosio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, daj im krunu vječne slave.

4. Prije četvrte desetice:

Gospodine Isuse Kriste, po svojemu teškom nošenju križa što si za nas siromašne grješnike strpljivo podnosio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, uzmi im teško breme njihovih trpljenja i vodi ih u vječno veselje.

5. Prije pete desetice:

Gospodine Isuse Kriste, po svojemu bolnom raspeću što si za nas grješnike tako strpljivo podnosio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, prikloni im svoje sveto lice i dopusti da još danas uđu u raj.

U nekim se predjelima dodaje još jedna desetica:
…blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus, koji neka se smiluje vjernim mrtvima.

Na kraju krunice:

Gospodine Isuse Kriste, po svojih svetih pet rana i tvojoj prolivenoj krvi, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, posebno našim roditeljima, rodbini, dušobrižnicima i dobročiniteljima. Iscijeli njihove bolne rane i daj im svoje izbavljenje. Smiluj se u svojoj beskrajnoj ljubavi i (našim) nakanama… i pokloni po zagovoru dragih duša svako uslišanje i pomoć što te najviše proslavlja i mojoj duši služi na vječni spas. Amen.

Dragi Spasitelju, budi tako dobar, daj da tvoja predragocjena krv teče u čistilište, gdje trpe siromašne duše. Ah, one trpe teško, budi im milostiv. Čuj našu molitvu. Uzmi siromašne duše. Ah, one trpe teško, budi im milostiv, čuj našu molitvu. Uzmi siromašne duše još danas u nebo. Amen.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er