DEVETNICEMOLITVE

Danas započinje devetnica sv. Josipu Radniku

Devetnica sv. Josipu Radniku, koji se slavi 1. svibnja, može se moliti od 22. do 30. travnja, a sastoji se od Krunice svetomu Josipu i Molitve svetomu Josipu Radniku

Devetnica sv. Josipu Radniku sastoji se od Krunice svetomu Josipu i Molitve svetomu Josipu Radniku. Krunica svetomu Josipu Moli se na Gospinu krunicu.

Na križ se moli:

Apostolsko vjerovanje Oče naš…

Na velika zrna moli se:

Slava Ocu… Oče naš…

Na mala zrna moli se:

Zdravo, Josipe pravedni, zaručnice svete Bogorodice, djevičanski oče Isusa Krista, (otajstvo…)

Sveti Josipe, moli za nas da po tvome primjeru sveto živimo i u nebu vječno blaženstvo zadobijemo. Amen.

Na prva tri mala zrna dodaju se otajstva:

Koji neka nam umnoži vjeru.

Koji neka nam učvrsti ufanje.

Koji neka nam usavrši ljubav.

Na mala zrna po deseticama dodaju se otajstva:

Kojega si žarko volio.

Koji je tebe slušao i ljubio.

Za koga si marljivo radio.

Koji je tebi u poslu pomagao.

Koji je uza te bio kada si umirao.

Umjesto O, moj Isuse moli se:

O, mili, blagi, strpljivi i ponizni sveti Josipe, uzmi nas sve za svoju djecu i budi nam uvijek dobar i vjeran otac. Amen.

Na kraju krunice moli se:

Bože Oče, nestvorena tvoja Riječ udostojala se u tišini zaodjenuti slabom ljudskom naravi u skrovitosti nazaretskoga doma u kojemu je sveti Josip bio glavar; po njegovu zagovoru stišaj u nama buku strasti, neurednih nagnuća, da svojim govorom častimo samo tebe, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Molitva svetomu Josipu Radniku

Slavni sveti Josipe, uzore svih radnika, izmoli mi milost obavljati svoje poslove u duhu pokore i tako zadovoljiti za svoje mnogobrojne grijehe: da ih obavljam savjesno ne obazirući se na svoje sklonosti, već jedino na dužnost; da ih izvršim sa zahvalnošću i radošću smatrajući velikom čašću što mogu naravne darove, koje mi je Bog dao, uporabiti i usavrši-ti u poslu; da ih obavljam uredno i mirno, umjereno i strpljivo i nikada ne uzmaknem pred umorom i poteškoćama;

da ih obavljam osobito u čistoj nakani odričući se sama sebe; sve to u sjećanju na smrt i na račun koji ću morati polagati o svakome izgubljenom času, o neiskorištenim darovima, o propuštenim dobrim djelima i o taštoj samodopadnosti pri uspjehu, što tako nagrđuje djela učinjena Bogu za ljubav. Sve Isusu i Mariji za ljubav i po tvome uzoru, sveti Josipe! To neka mi bude misao vodilja u životu i na samrti. Amen.

devetnica sv josipu radniku

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er