ZANIMLJIVOSTI

Dan prije početka rata u Ukrajini kip sv. Mihaela Arkanđela počeo je ispuštati tekućinu nalik…

Dana 23. veljače, nekoliko sati prije nego što je svijet čuo da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajini, kip svetog Mihaela Arkanđela, sveca zaštitnika Kijeva, počeo je ispuštati tamnu tekućinu koja izgleda kao krv. Video je objavljen na Facebooku i brzo je dospio na naslovnice svijeta.

Alicia Martinez, 57, iz Broomfielda u Colorado, vlasnica je ovog kipa. U intervjuu obavljenom na španjolskom za Katoličku novinsku agenciju (CNA), nazvala je to iskustvo “neobjašnjivim”.

Dok je razgovarala s prijateljicom telefonom, jedan od njezinih cimera pokucao je na vrata njezine spavaće sobe govoreći joj da brzo dođe. “Pitala sam ga što se događa, ali on je stajao i tresao se”, rekla je.

Tada je svjedočila kako njezin kip sv. Mihaela krvari s desne strane glave. “On ne plače”, objasnila je Martinez, koja je podrijetlom iz Zacatecasa u Meksiku. “Krvari iz čela. Krv mu prolazi oko očiju. U nedostatku riječi, sve što je mogla učiniti bilo je pitati Boga što se događa.

“Rekla sam, ‘Bože, ili je to nešto dobro ili nešto loše. Ne znam što je, ali ovdje se nešto događa’”, ispričala je Martinez. “Nije se činilo da je nešto loše. Bio je to neobjašnjiv osjećaj, ali bilo je prekrasno.”

Kip sv. Mihael krvari izvor/ CNA

Još uvijek ispitujući svoje iskustvo, Martinez je nazvala svog prijatelja koji je svećenik u Meksiku. Rekao joj je da to nije ništa loše. Umjesto toga, rekao joj je da se više moli, da je ono što se događa bilo čudesno i da je njezin dom blagoslovljen.

Martinez je druga prijateljica koja je redovnička sestra rekla da krv neće prestati teći dok ne dođe do glave đavla na koju stupa sveti Mihael Arkanđel. Tako je i bilo.  Kip veličine skoro metar krvario je svaki dan tjedan dana, sve dok  tekućina nije pala na glavu đavla prikazanog na kipu.

Mark Haas, direktor za odnose s javnošću nadbiskupije Denvera, rekao je za CNA 7. ožujka da je nadbiskupija “upravo nedavno obaviještena o ovoj tvrdnji i da će istražiti ovaj kip”.

U intervjuu za španjolsku novinsku agenciju Primer Impacto, monsinjor Jorge de Los Santos, župnik crkve Gospe Majke Crkve  u blizini Colorada, rekao je: „Da bi Crkva zauzela stav, potrebna je, temeljita, složena istraga kako bi se donijela odluka.”

Bez obzira što nije moguće da Crkva donese odluku ili iznese svoj stav prije određenih testova, a ponajprije praćenja plodova, kipovi koji krvare inisu rijetkost u domeni mističnih pojava u Katoličkoj crkvi.  Neki su poput onog u Akiti, u Japanu zaprepastili svijet, neki su plakali u rukama biskupa, a neki su i nakon višegodišnjih istraživanja znanstveno dokazani kao autentični, kao npr. kip Gospe međugorske u Italiji. 

Kip svetog Mihaela koji krvari iz glave posebno je znakovit s obzirom na dijabolične rane koje proživljava ukrajinski narod posvećen upravo sv. Mihaelu, zato, sveti Mihaele moli za Ukrajinu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button