CRKVAMEĐUGORJEUncategorized

CVJETNICA U MEĐUGORJU Mnoštvo vjernika sudjelovalo u svetoj misi

Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje početak je Velikog tjedna, vrhunac korizmene priprave za blagdan Uskrsnuća. Isusa gledamo u veličini njegove svemoćne ljubavi po kojoj kaže: „Polažem život svoj da ga opet uzmem.

Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga.“ (Evanđelje po Ivanu 10,17-18)

cvjetnica
Medjugorje News – Cvjetnica u Međugorju

U svojim porukama Gospa je nekoliko puta govorila o toj duhovnoj pripravi.

„Pozivam vas da se iznova odlučite ljubiti Boga iznad svega. U ovo vrijeme kad se zbog potrošačkog duha zaboravlja što znači ljubiti i cijeniti prave vrjednote, ja vas iznova, dječice, pozivam da u svojemu životu stavite Boga na prvo mjesto. Neka vas Sotona ne privuče materijalnim stvarima, nego, dječice, odlučite se za Boga koji je sloboda i ljubav.

Izaberite život, a ne smrt duše. Dječice, u ovo vrijeme, kad razmišljate muku i smrt Isusovu, pozivam vas da se odlučite na život koji je procvao uskrsnućem, i neka se vaš život danas obnovi obraćenjem koje će vas dovesti u život vječni.“

„I danas sam s vama na poseban način razmišljajući i živeći u svom srcu muku Isusovu. Dječice, otvorite svoja srca i dajte mi sve što je u njima: radosti, žalosti i svaku pa i najmanju bol, da ih mogu prikazati Isusu, da On svojom neizmjernom ljubavlju zapali i pretvori vaše žalosti u radost svoga uskrsnuća. Zato vas pozivam, dječice, na poseban način sada da se vaša srca otvore molitvi, da po molitvi postanete Isusovi prijatelji.“

„Pozivam vas na molitvu srcem. Na poseban način, dječice, pozivam vas da molite za obraćenje grješnika, onih koji mačem mržnje i svakodnevnim psovkama probadaju moje srce i srce moga Sina Isusa. Molimo, dječice, za sve one koji ne žele upoznati ljubav Božju, iako su u Crkvi. Molimo da se obrate da bi Crkva uskrsnula u ljubavi.

Samo ljubavlju i molitvom, dječice, možete živjeti ovo vrijeme koje vam je dano za obraćenje. Stavite Boga na prvo mjesto, onda će uskrsnuli Isus postati vašim prijateljem.“ (25. ožujka 1996., 25. veljače i 25. ožujka 1999.)

U Međugorju liturgija, Cvjetnica svake godine započinje na prostoru oko temelja stare župne crkve. U procesiji, nakon čitanja evanđelja ulaska Gospodinovog u Jeruzalem te blagoslova grančica, svećenici i narod kreću prema župnoj crkvi gdje se slavi Misa Muke Gospodnje.

U nedjelju 16. ožujka liturgiju je predslavio fra Karlo Lovrić u koncelebraciji sa fra Zvonimirom Pavičićem te ostalim svećenicima. Oni su i pjevali Muku po Mateju uz župni zbor pod ravnanjem sestre Irene Azinović. Župljanima su se i ove godine pridružili brojni hodočasnici iz okolnih mjesta i mali broj hodočasnika iz inozemstva. Ova godina je posebna zbog pandemije koronavirusa tako da je zbog strikcija na granicama hodočasnicima teže organizirati hodočašće u Međugorje.

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er