CRKVAVJERA I DUHOVNOST

ČUDO U POLJSKOJ Časne sestre ostale bez mlijeka za siročad u tom trenutku dogodilo se čudo po zagovoru svetog Josipa

Za vrijeme Drugog svjetskog rata, poljske časne sestre vodile su sirotište u Varšavi. U tom području ljudi su bili vrlo siromašni i časne su preživljavale uz pomoć Božje Providnosti. Jednog su dana ostale bez mlijeka za siročad, za bebe što je moglo ozbiljno ugroziti zdravlje ovo djece. Što su mogle učiniti?

U toj je nevolji sestra nadstojnica zamolila sestru Ewu – kuharicu da napiše molbu svetom Josipu i da je stavi iza njegove slike, kao što je to bio običaj u njihovoj zajednici. Ponekad su sestre umjesto pisane riječi samo nacrtale što im treba. No, gledajući u papir ispred sebe, sestra Ewa bila je posve zbunjena – kako može prikazati mlijeko koje je bijelo kao i papir? Ipak, obavila je zadatak kako je najbolje znala.

Sutradan je neki čovjek iz grada pokucao na vrata samostana. Htio je samo pozdraviti sestre i donijeti im maleni poklon. Sve su časne bile radosne jer su mislile da je stiglo mlijeko. No, na njihovo veliko iznenađenje i razočaranje, uvidjele su da im je posjetitelj na poklon donio – običnu mačkicu! Kakav neobičan poklon! Uočivši blijedi izraz oduševljenja na njihovim licima, čovjek ih je upitao:

„Trebate li nešto određeno?“

„Da, zaista nam je potrebno mlijeko“, odgovorile su časne sestre uglas.

„Mlijeko?“ uskliknuo je posjetitelj, „Imam ga u izobilju! Donijet ću vam ga čim prije budem mogao!“

Mlijeko je dostavljeno istoga dana.

Nadstojnicu je, međutim, još uvijek kopkao onaj poklon u obliku mačke pa je zamolila sestru Ewu da joj pokaže molbu koju je ostavila za svetog Josipa. Kad je ugledala crtež, prasnula je u smijeh. Sestra Ewa bila je nacrtala mačku kako iz posude pije mlijeko! Sveti Josip u svojoj je dobroti ispunio njihov zahtjev i obradovao časne sestre. Prvo je dostavio mačku, a onda je kao dodatak dostavio i mlijeko!

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er