VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Čudo u Grčkoj: Evo što su pčele uradile kad su vidjele sliku Isusova raspeća

Prije deset godina pobožni pčelar Isidoros Timinis imao je problema sa svojim košnicama. Pčele su izumirale i proizvodile vrlo malo meda. Želeći zaštititi svoj pčelinjak, došao je na ideju kada su mu druge metode liječenja koje je znao, zatajile.

Umjesto jednog od okvira u košnicu je ugradio ikonu Isusova raspeća kako bi štitila pčele od bolesti. Kad se nakon nekog vremena sve vratilo u normalu, a iz saća opet lije med, odlučio je otvoriti košnicu s ikonom. Na njegovo iznenađenje, pčele su poštivale Isusov lik.

Voštane stanice prekrivale su gotovo cijelu ikonu osim Isusovog lica i dobrog razbojnika. Zli, nepreobraćeni zlikovac, s druge strane, bio je prekriven voskom.

Sretan pčelar nosio je ikonu u rukama u samostan i ponudio ga redovnicima koji su taj događaj smatrali čudom. Mnogi su se pitali može li se ovaj fenomen objasniti. Možda se to dogodilo jer je zlato korišteno za pozlatu?

Međutim, slični Isidorovi pokušaji da ponudi košnice u čast svetaca i mučenika pokazali su da je to čudo. Svaki put su pčele pokazivale slično poštovanje bez obzira na korištene boje i materijale, i s ljubavlju brinule o svetima na slici.

Vezani članci

Bez obzira je li to bio Krist, sv. Stjepan, odnosno Majka Božja.
I dok se mnogi ljudi rugaju sa svetinjama – pčele bivaju, na neki način – primjer ljudima.

pčele u košnici

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er