VJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO Nakon što je vatrogasac krstio umiruće novorođenče, odmah su joj se vratili znakovi života

Nakon što je vatrogasac izgovorio riječi krštenja: “Ja te krstim u ime Oca i Sina i Duha Svetoga”, novorođenčetu su se ponovno počeli vraćati vitalni znakovi

Čuda se događaju!

Prekrasna priča dolazi nam iz Paragvaja gdje su vatrogasci uspjeli spasiti novorođenče na samrti.

Kako javlja Aleteia, 24. listopada Centar za hitne slučajeve grada Cuidad del Este, primio je poziv o jednomjesečnoj bebi u nevolji.

Na mjesto dojave krenula su ambulantna kola u kojima su se, uz vozača, nalazila i tri vatrogasca volontera. Među njima bio je i Jorge Corvalán, nekadašnji bogoslov.

Kad su stigli zatekli su dijete u naručju njegove majke, 13-godišnje djevojčice domorodačkog porijekla koja je preživljavala tako što je prosila na ulicama. Bebini vitalni znakovi bili su vrlo slabi.

“Malo dijete bilo je između života i smrti. Stavili smo je u kola hitne pomoći i krenuli prema gradskoj traumatologiji. Dok smo se vozili pokušali smo je oživjeti, ali nismo uspjeli”, izjavio je Corvalán u razgovoru za Aleteiu.

Kad su stigli u bolnicu, vatrogasac, nekadašnji bogoslov, zamolio je medicinsku sestru da donese vode kako bi mogao krstiti bebu.

“U hitnom slučaju, svatko može krstiti. Pomislio sam kako je pravo vrijeme staviti to dijete u Božje ruke stoga sam to napravio.”

Dodao je kako su se, nakon što je izgovorio riječi krštenja: “Ja te krstim u ime Oca i Sina i Duha Svetoga”, novorođenčetu ponovno počeli vraćati vitalni znakovi.

“Kad sam je vratio u nosila plakala je. U takvim slučajevima to je ohrabrujuće.”

Svoju pustolovinu opisali su i u statusu objavljenom na Facebook profilu Bomberos Cuidad del Este (bomberos – španjolska riječ za vatrogasce).

U postu tako stoji kako je dijete “čudesno i nevjerojatno reagiralo” pred njihovim očima.

Corvalán se nakon nekoliko sati vratio u bolnicu kako bi se raspitao o bebi te su mu doktori rekli kako joj se stanje poboljšava.

“Možda je vrlo teško povjerovati ili se radilo samo o slučajnosti, ali ono što nas uzbuđuje, i u što smo sigurni, jest da je danas malo dijete iz našeg grada dio jedne od najemotivnijih i inspirativnih priča ove institucije”, zaključili su vatrogasci u poruci na društvenim mrežama.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button