VJERA I DUHOVNOST

Čudesne činjenice o Gospinu liku na plaštu vidioca: Temperatura tilme je 37 ° C ista kao…

Postoje mnoge čudesne činjenice vezane uz Gospin lik na plaštu… Juan Diego je bio jednostavan čovjek kojeg je Gospa izabrala upravo zbog njegove jednostavnosti.

Kad je biskup potvrdio vijest da se ukazala Blažena Djevica Marija mnoštvo indijanaca je potražilo svjetlo prave vjere i krštavalo se po nekoliko tisuća ljudi dnevno. Gospa je poslala biskupu znak. Taj znak čuva se do dan danas – njen lik na plaštu Juan Diega koji, na čuđenje znanosti, nije naslikan ljudskom rukom.

Postoje mnoge čudesne činjenice vezane uz taj Gospin lik na plaštu…

1. Oftalmaloške studije učinjene na Marijinim očima otkrile su da se prilikom izlaganja oka svjetlosti, retina skuplja, a kada se svjetlost povuče, ona se vrati u prvobitno stanje, upravo na način kako se događa sa živim okom. Znanstvenici su otkrili da Marijine oči imaju tri refraktivne (lomne) karakteristike ljudskog oka.

2. Temperatura tilme Juana Diega napravljene od materijala koji potječe od vlakana maguey kaktusa, održava stalnu razinu od 37 ° C, istu kao u živom ljudskom tijelu.

3. Jedan od liječnika koji je analizirao tilmu stavio je stetoskop ispod crnih vrpci Marijinog struka i čuo ritmičke udarce od 115 otkucaja u minuti, isto kao kod djeteta u majčinoj utrobi.
4. NASA-ini znanstvenici potvrđuju da građa boje ne pripada niti jednom poznatom elementu na zemlji.

Prilikom ispitivanja materijala pod laserskim zrakama, pokazalo se da nije bilo nikakve boje na prednjem ili stražnjem djelu tkanine, i da boje lebde na udaljenosti od 0.25 mm iznad tkanine, bez da je dodiruju. Boje stvarno plutaju iznad površine tilme.

5. Grubi materijal tilme ima životni vijek ne dulji od 20-30 godina. Nekoliko stoljeća prije, bila je naslikana replika slike na identičnom komadu maguey tkanine, i raspala se nakon nekoliko desetljeća.

6. Za vrijeme 500 godina čuda, tkanina sa slikom Marije ostaje tako čvrsta kao što je bila prvog dana. Znanost ne može objasniti zašto se materijal ne raspada.

7. Godine 1791, solna kiselina slučajno se prolila po gornjoj desnoj strani tilme.
Kroz razdoblje od 30 dana, bez ikakvog posebnog tretmana, oštećena vlakna čudesno su se sama obnovila.
8. Godine 1921., jedan anarhistički aktivist sakrio je visoko razornu bombu u cvjetnom aranžmanu, i stavio je u podnožje tilme. Eksplozija je razorila sve okolo, osim tilme koja je ostala netaknuta.

9. U indijskom jeziku, “Guadalupe” znači “zmiji glavu zgnječila.” To je povezano sa Post 3,15: Marija, pobjednica nad zlom.

10. Slika također oslikava detalj iz 12. pogl. Otkrivenja: “I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
magnifikat.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button