BRDO UKAZANJACRKVAGOSPINE PORUKEHERCEGOVINAMEĐUGORJEVIDEO

Video uradak koji je nastao na samom početku Gospinih ukazanja u Međugorju 1981. godine

Na društvenim mrežama, osvanuo je crno/bijeli video uradak, koji prikaziva Međugorje, vidioce, župljane, hodočasnike i događanja koja su se događala tokom 1981 godine, te obilježilo Međugorje kakvo je danas poznato u cijelome svijetu.

Video uradak u prilogu:

Video uploaded from source of Paolo Olga Parisi

Video prilog preuzet od Paolo Olga Parisi. Zahvaljujemo na lijepom videu!

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih hodočasničkih odredišta i svetišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanja Gospe – Kraljice Mira, koja se počela ukazivati 1981. godine, nakon čega se počeo razvijati kao najveće hodočasničko i marijansko mjesto u BiH, Europi pa čak i svijetu. Od tada je Međugorje ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih hodočasničkih i turističkih centara u BiH, koje godišnje obiđe oko 2 milijuna katolika iz cijelog svijeta.

uradak

Za razliku od marijanskog svetišta u francuskom Lourdesu, koji je sa svojih šest milijuna turista-vjernika godišnje postao pravi komercijalni raj za domaće ugostitelje, Međugorje je još uvijek zadržalo svoj prvotni šarm, u kojem hodočasnici nalaze mir u vjeri. Središte okupljanja je crkva sv. Jakova u centru mjesta, Brdo ukazanja u Bijakovićima te Križevac. 

Sadašnja župa Međugorje osnovana je 1892.godine i posvećena je sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika. Današnja župna crkva dovršena je 1969. godine i posvećena je Sv. Jakovu. Prva crkva građena je 1897. godine, ali nakon prvog svjetskog rata, zbog nestabilnosti je neupotrebljiva.

Na vrhu brda Križevcu, 1933. sagrađen je križ za 1900. godišnjicu razapeća Isusa Krista na kojem se nalazi natpis: Isusu Kristu, Otkupitelju ljudskog roda, u znak svoje vjere, ljubavi i nade, u spomen 1900. godišnjice Muke Isusove. Nakon 24. lipnja 1981. godine piše se drugačija povijest, kada su počela ukazanja Gospe sa Isusom.

Od tada se Međugorje počelo ubrzano razvijati pružajući hodočasnicima sve potrebne sadržaje za vrijeme njihova posjeta ovom svjetski poznatom odredištu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er