VJERA I DUHOVNOST

CRKVU, KOJA JE SAM KRIST NEMOGUĆE JE UNIŠTITI Katolička crkva jedina je zapreka paklu jer je Krist jedini pobijedio pakao

Sve sljedbe svijeta, sva masonerija, svi ateisti i agnostici, svi kršćani, svi nekršćani, svi fundamentalisti, svi pogani, ali i svi katolici, vjernici i svećenici koji ju zlom i grijehom namjerno podrivaju i ruše ne mogu ugasiti Crkvu!

Broj katolika u svijetu raste, samo u Europi postoji trend pada. Svjetska crkva je krajem 2019. imala 1,34 milijarde katolika. To je 15,4 milijuna više nego prethodne godine, prema godišnjoj statistici vatikanske informativne službe “Fides”. Udio rimokatoličkih kršćana u svjetskoj populaciji ponovno je znatno porastao za 17,74 posto. Samo u Europi zabilježen je jasan pad katolika od 292.000.

Slična je i s brojem katoličkih svećenika diljem svijeta. Iz godine u godinu povećava se broj za 271 svećenik a ukupno ih je 414 tisuća i 336. Samo u Europi zabilježen je jasan pad od 2.608 svećenika. Azijski kontinent zabilježio je najveći porast s povećanjem od 1989 svećenika. Sa trajnim đakonima bilo je upravo obrnuto. Ovdje je broj porastao na ukupno 15.267 u Europi, dok je pao na 343 u Aziji.

No, zbog znatno većeg broja katolika, svaki svećenik je bio zaslužan za više vjernika na kraju 2019. nego prethodne godine. Ukupno je u svijetu bilo 3245 katolika po svećeniku. Ovdje brojke variraju između Europe, gdje na svakog svećenika dolazi 1.697 katolika, i Amerike s 5.318 katolika po svećeniku. Broj biskupa u svijetu u izvještajnom razdoblju iznosio je 5364, što je blagi dvoznamenkasti pad u odnosu na prethodnu godinu.

Prema statistikama, Katolička crkva upravlja i sa 72 tisuće 627 vrtića u svijetu i vrši odgoj oko 7,5 milijuna djece. Tu je i 98 tisuća 925 osnovnih škola s oko 35,2 milijuna dječaka i djevojčica i 49 tisuća i 552 srednje škole s oko 19,4 milijuna učenika.

Crkvu nije moguće uništiti. Moguće je jedino, po njoj se spasiti

“Sve sljedbe svijeta, sva masonerija, svi ateisti i agnostici, svi kršćani, svi nekršćani, svi fundamentalisti, svi pogani, ali i svi katolici, vjernici i svećenici koji ju zlom i grijehom namjerno podrivaju i ruše, uništavaju i progone Katoličku crkvu. Od prvog trena, od kamena temeljca postavljenog onda kada je Krist objavio Petru da je Stijena na kojoj će sagraditi Crkvu, pa sve do današnjeg dana, pakao mrzi Katoličku crkvu jer mrzi i želi uništiti samog Boga – Krista koji jest Crkva. On je u Crkvi i Crkva u Njemu. Katolička crkva jedina je zapreka paklu jer je Krist jedini pobijedio pakao, ali i jedina meta paklu. Crkvu nije moguće uništiti. Moguće je jedino, po njoj se spasiti”, rekao je vrlo znakovito don Josip Radić u jednoj od svojih propovijedi kad je govorio o neuništivosti Katoličke Crkve.

I zaista, unatoč brojnim skandalima, unatoč tome što su se sve sile pakla podigle na crkvu, unatoč mnogim zatvorenim crkvama, unatoč brojnim “izdajama”, repetiranim medijima i globalističkim planovima za uništenje istine o raspetom Bogu, unatoč gnjusobi, grozi i pustoši unutar i van Crkve, broj katolika u cijelom svijetu nezaustavljivo raste.
Zaista, to može biti samo snaga Božja. To je ta neuništivost Božjeg stvaranja koja ne počiva na ničem ljudskom nego na Njemu, i ovaj kontinuirani rast katolika, unatoč tome što je tame opipljivo mnogo više, tome je dokaz, kao i prikaz borbe Božjeg čovjeka u istini, u ovom tamnom svijetu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er