ČITLUKVIJESTI

Čitluk dobiva školsku sportsku dvoranu

Srednja škola Dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku uskoro će, kako doznajemo, dobiti novu modernu školsku dvoranu. Naime, Općina Čitluk raspisala je natječaj za prvu fazu gradnje objekta za kojim postoji ogromna potreba, piše Večernji list BiH.

Prema riječima načelnika općine Čitluk Marina Radišića, vrijednost projekta koji će čitlučkim školarcima omogućiti normalno izvođenje nastave tjelesnog odgoja iznosi oko 1,500.000 konvertibilnih maraka, vrijednost prve faze je oko 800.000 konvertibilnih maraka.

Važno je naglasiti kako se cjelokupno srednjoškolsko obrazovanje u općini Čitluk odvija upravo u prostorijama nove zgrade Srednje škole Dr. fra Slavka Barbarića.

Uselili se 2010.

U nove prostore srednje škole uselilo se prije jednoga desetljeća, točnije u rujnu 2010. godine.

– Škola raspolaže s 20 učionica, osam kabineta, prostranom zbornicom i predvorjem za školske priredbe, prilazima i dizalom za osobe s invaliditetom – podsjeća načelnik Radišić.

Dodaje kako je od same izgradnje školskog objekta uočena potreba za sportskom dvoranom. Naime, prigodom izgradnje školskog objekta tada nije bilo dovoljno sredstava za sportsku dvoranu te je ona jedini nedostatak trenutačno jednog od najmodernije opremljenih i uređenih školskih objekata u ovome dijelu Bosne i Hercegovine.

– Naša je vizija da ta škola bude ugodno, suvremeno mjesto učenja, mjesto uvažavanja tradicije i osobnih vrijednosti, mjesto u kojem su odgovorni učenici i djelatnici zadovoljni sobom, svojim postignućima, međusobnim odnosima i svojim okružjem – ističe načelnik Radišić. Naglašava kako se realizacijom projekta izgradnje sportske dvorane nastoji riješiti gorući problem srednjoškolskog obrazovanja ove općine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji te omogućiti da se po svim vremenskim uvjetima u suvremeno opremljenoj dvorani mogu odvijati tjelesne aktivnosti učenika Srednje škole Dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku. Prema projektnom rješenju, objekt sportske dvorane nalazi se na sjevernoj strani odmah uz školsku zgradu. Sastoji se od jedne cjeline pravokutnog oblika i manje zatvorenog pravokutnog dijela koji služi kao veza s postojećim objektom škole. Katnost dvorane je prizemlje + tribine, a maksimalna visina objekta po projektu je 13,30 metara, mjereno s kote podne ploče, doznajemo također od načelnika Radišića.

Pohađa je oko 750 učenika

Glavni ulaz u dvoranu orijentiran je prema zgradi škole, a između dvaju objekata planirana je topla veza u vidu koridora. Također, glavnim projektom planiran je i izravni ulaz na teren, zatim ulaz u skladište, kao i izlaz u slučaju nužde izravno s tribina. Valja naglasiti kako će u novom objektu sportske dvorane biti osigurane sve propisane mjere zaštite od požara. Inače, riječ je o školi koja standardno ima oko 750 učenika.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er