VJERA I DUHOVNOST

Činite li grijeh ako prekršite korizmenu odluku?

Činite li grijeh ako prekršite korizmenu odluku? Kršenje korizmene odluke ili obećanja može biti razočaravajuće, ali to ne znači nužno da ste zgriješili. Budući da su nesavršeni ljudi, katolici će vrlo često prekršiti korizmenu odluku ili obećanje koje su dali na početku korizme.

Portal Aleteia donosi promišljanje na temu, koja je vjerujem, svima u ovo vrijeme zanimljiva i može biti poučna i od koristi. Može se dogoditi usred korizme, a može se dogoditi čak i prvog dana. Neki katolici pitaju se griješe li kršeći svoju korizmenu odluku. Nažalost, ne postoji jasan odgovor na to pitanje. Sve ovisi o tome čega ste se “odustali”.

Ako ste se odrekli nečega “dobrog”, kao što je čokolada ili desert, prekid tog posta nije sam po sebi grešan. Većinu vremena ne možete griješiti uzimajući čokoladicu, osim ako se ne prepustite pretjeranoj mjeri koja doseže proždrljivost.

S druge strane, ako ste se odlučili odreći nečeg “lošeg”, kao što je tračeve, tada biste mogli sagriješiti ako prekršite svoju korizmenu odluku. Ključ svega ovoga je vaša savjest, koja će vas, ako je dobro oblikovana, upozoriti kada zgriješite protiv Boga.

Ako ste ikada zbunjeni oko ovog područja, uvijek je dobro konzultirati se sa svojim duhovnikom ili pitati svećenika tijekom ispovijedi.

On će vas moći voditi i postaviti vam prava pitanja kako biste utvrdili je li kršenje vaše korizmene rezolucije grijeh ili je to jednostavno ljudska slabost. Korizma je lijepo doba godine za rad na duhovnim disciplinama, uvijek težeći kršćanskoj svetosti.

Međutim, mi smo ljudi i savršenstvo ne dolazi lako. Dobra vijest je da ako padnemo, sve što trebamo učiniti je dopustiti Bogu da nas ponovno podigne i prepozna njegovu očinsku ljubav prema nama.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er