BiHČITLUKVIJESTI

Čerkez se ne slaže sa ukidanjem policijskog sata

Član Kriznog stožera federalnog Ministarstva zdravstva Goran Čerkez rekao je da Stožer nije predložio ukidanje policijskog sata na teritoriju Federacije BiH te da oni koji su donijeli mjeru moraju biti spremni da snose rizike.

“Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva nije sudjelovao u donošenju te mjere. U ovom trenutku potrebno je imati analitiku da bi se procijenilo koliki je rizik nakon ukidanja policijskog sata”, rekao je Čerkez.

On je rekao da je Krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva dao prijedlog mjera za starije osobe i djecu do 18 godina, kao i zamjenu karantene drugom mjerom ograničenja kretanja.

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak ranije je kazao da je policijski sat više sigurnosna nego zdravstvena mjera.

“Da bismo zaštitili imovinu, brojne objekte i slično uveli smo policijski sat. Od kada je uveden drastično je opao broj kaznenih djela. Tako da je to prvo sigurnosna mjera, prije svega za imovinu ljudi”, poručio je tada Solak.

Policijski sat je uveden na prijedlog Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i na njihovog prijedlog je ukinut, a nakon što su se stekli uvjeti za njegovo ukidanje.

Podsjećamo, Federalni stožer civilne zaštite ukinuo je u petak policijski sat na području Federacije BiH.

hercegovina-info.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er