EUROPAVIJESTI

BRAVO MAĐARSKA Viktor Orban: ‘Mađarska neće dopustiti LGTBQ aktivistima ulazak među svoju djecu’

“Ovdje briselski birokrati uopće nemaju što raditi, bez obzira čime se bavili, mi nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu. Pitanje je nacionalnog suvereniteta”, rekao je Viktor Orban.

Mađarski premijer Viktor Orban obećao je u četvrtak da neće odustati zbog pritiska EU-a za ukidanje novog zakona kojim se školama zabranjuje uporaba materijala za koji se smatra da promiču LGTB ideologiju, piše Reuters

Mađarska vladajuća stranka Fidesz na čelu s Viktorom Orbanom usvojila je zakon kojim zabranjuje širenje sadržaja koji maloljetnicima promovira homoseksualizam i “promjenu spola”. Ovaj amandman je dopuna Zakona protiv pedofilije, a predlažu i da se napravi popis organizacija koje smiju držati predavanja o spolnom obrazovanju u školama.

Zakon je doveo EU u sukob s Viktorom Orbanom i mađarskom Vladom.

„Europski parlament i Europska komisija žele da LGBTQ aktiviste i organizacije pustimo u vrtiće i škole. Mađarska to ne želi ”, rekao je Orban na svojoj službenoj Facebook stranici.

“Ovdje briselski birokrati uopće nemaju posla, bez obzira čime se bavili, mi nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu.”

To je pitanje nacionalnog suvereniteta, dodao je Orban.

Kritičari Zakona kažu da zakon pogrešno povezuje pedofiliju i pornografiju s LGBT problemima. Kontorovezna Ursula von der Leyen, šefica izvršne komisije EU koja je ovih dana u posjeti Hrvatskoj, nazvala je to “sramotom”.

Treba istaknuti da u Mađarskoj je brak definiran kao zajednica muškarca i žene, te samo heteroseksualni parovi imaju zakonsko pravo posvojiti djecu, a isto je i u Poljskoj. Prošle godine su zabranili upis promjene spola u matične urede i ukinuli “biranje” roda tzv. transrodnih osoba.

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er