VJERA I DUHOVNOST

BOŽJI ČOVJEK Posvojio 44 djece s invaliditetom i onu koja su preživjela abortuse

BOŽJI ČOVJEK Posvojio 44 djece s invaliditetom i onu koja su preživjela abortuse Jedan od 44 posvojene djece živi bez lubanje i mozga već 10 godina iako su liječnici rekli da ima par mjeseci

Mnoga djeca Tonija de Mella u zajednici pod nazivom Jesus Menino (Dječak Isus) u Brazilu napuštena su pri rođenju ili su preživjela neuspjele abortuse, dok bi druga bila abortirana da nije Toniove pomoći ženama u kriznim trudnoćama. Novinar Tim Jackson mogao je upoznati neke od posvojenika, mlade i stare, o kojima se Tonio i njegovi pomagači brinu  u Petropolisu, gradu sjeverno od Rio de Janeira.

“Počelo je 1990. godine kad sam otišao posjetiti Aleksandara, prvog sina zajednice – u kuću u kojoj je živio, a to je bila kuća sa 200 dječaka s invaliditetom – i Aleksandar, tada mi kaže: ‘Čovječe, hoćeš li biti moj otac?’”, rekao je Tonio za LifeSiteNews.

“Uzeo mi je srce. Tada sam postao sin Božji. Bog me zagrlio i tu sam otkrio svoje zvanje da budem otac ne samo Aleksandru nego i cijeloj stvarnosti koju danas živim. A to je čak 44 posvojene djece s invaliditetom.

Jedno od djece koje je Tonio predstavio je Jean, koji je rođen bez djela lubanje i mozga, ali nekim čudom nastavlja živjeti sa svojih deset godina, unatoč tome što su Toniu rekli da će umrijeti nekoliko mjeseci nakon rođenja do maksimalno 3 godine.

“On je jedini živi dječak na svijetu u ovoj dobi s anencefalijom” naglašava Tonio. “Bog želi da on živi. On je oruđe u Božjim rukama.”

Cleiton, kojeg su novinari također upoznali, bio je moždano mrtav nakon nesreće na motociklu, a liječnici su tvrdili da se nikada neće probuditi, ali Toniov posjet njegovom bolničkom krevetu zauvijek mu je promijenio život.

“Prišao sam njegovom uhu i rekao Bogu: ‘Gospodine, ako želiš da se taj dječak probudi na Tvoju slavu, Cleitone, probudi se!’”. “Onda sam ga upitao: ‘Slušaš li me?’” Cleiton je čudesno odgovorio pomicanjem prsta, potvrdivši Toniu da je doista živ.

Cleiton svoj život pripisuje Bogu koji je učinio čudo preko Tonija, “pretvarajući vodu u vino” za njega.

“Bio sam nitko, danas sam netko. Dao mi je sve, moj život, jer nisam imao ništa, nisam imo život”, emotivno je podijelio Cleiton.  Članovi zajednice Jesus Menino žive lijepim životom molitve i služenja ovoj djeci s invaliditetom, a pomažu im i brojni ljudi diljem svijeta koji skrbe o njima. 

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er