HRVATSKAVIJESTI

Božinović objavio nove promjene na granici: Evo što morate znati ukoliko planirate putovanje

Vlada je danas donijela prijedlog za dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se regulirati kažnjavanje nepridržavanja epidemioloških uputa.

Prema prijedlogu Vlade kazna za fizičke osobe iznosila bi 500 kuna, a za vlasnika privatnog posjeda koji koji organizira nedopušteno okupljanje kazna je od 5 do 10 tisuća kuna.

Uz prijedloge o kaznama, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je Nacionalni stožer donio deset novih odluka.

“Inspektori i policija napravili su preko 4000 nadzora. Izdano je 605 upozorenja. Podnesena su ili će biti podnesena 44 prekršajna naloga”, rekao je Božinović.

O prolasku na graničnim prijelazima navodi kako oni koji dolaze iz ‘zelenih područja’, ne trebaju negativan PCR test. “Donesena je nova odluka i njom se zabranjuje prijelaz na graničnim prijelazima, a veže se na europske regije”, rekao je Božinović.

“Činjenica je da gotovo svi putnici moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili se testirati pri dolasku u Hrvatsku i u izolaciji čekati rezultat testa”, dodao je Božinović.

Naveo je da postoje iznimke – studenti, učenici, pomorci, pružatelji usluga prijevoza, diplomati, osoblje međunarodnih organizacija, osobe koje putuju iz nužnih razloga, putnici u tranzitu i to uz obavezu napuštanja države unutar 12 sati. Tu su i pacijenti koji putuju iz neophodnih zdravstvenih razloga.

Negativan PCR test ne moraju imati ni pogranični zdravstveni radnici, učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju. Uvjet je da ne borave unutar ili izvan Hrvatske dulje od 12 sati.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er