Uncategorized

Božićne čestitke biskupa Petra Palića i međugorskog župnika fra Marinka Šakote

BOŽIĆNE ČESTITKE Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić uputio je božićnu čestitku svim vjernicima povodom katoličkog blagdana Božića u kojoj im je, uz ostalo, poručio da se ne prepuste paralizirajućem strahu uslijed životnih okolnosti i krize u odnosima.

“Svoje misli danas na poseban način upravljam onima kojima je teško u životu jer su bolesni ili zato što imaju posebne obiteljske ili profesionalne brige, a ne samo brige oko zaposlenja. Mislim na sve one koji su usamljeni i tužni jer su smrću izgubili najmilije i svoje prijatelje. Neka sve njih, a to je moja božićna želja, obasja dio svjetla koje izvire iz Betlehemskog djeteta”, poručio je mostarski biskup.

Fra Marinko Šakota, međugorski župnik župljanima, hodočasnicima i svim vjernicima čestitao je blagdan i uputio svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Slavimo blagdan Isusova rođenja: Riječ je tijelom postala. Ta riječ je život i svjetlo koje prosvjetljuje. Evanđelist Ivan nam savjetuje koji je put rađanja od Boga: živjeti s Riječju koja je svjetlo, koja prosvjetljuje. Družiti se s njom. Čitati je i slušati. Tada ona postaje prijatelj, zvijezda vodilja na putu. U njoj ćemo primiti mnoge savjete slične onima koje su primila trojica mudrih ljudi s istoka. Umjet ćemo razotkriti Herode i blještavila Jeruzalema i prepoznati pravi put i prave vrijednosti pa makar se one nalazile daleko od očiju javnosti: u nekoj jednostavnoj štalici. Otkrit ćemo i moć: da smo djeca Božja, ljubljeni sin i ljubljena kći Božja.

Odlučimo hoćemo li ostati samo rođeni «od krvi i od volje tjelesne» ili ćemo se nanovo rađati od Boga, svakim danom iznova.

Svim župljanima župe Međugorje, svim hodočasnicima i svim ljudima dobre volje čestit Božić!

Fra Marinko Šakota,
župnik župe Međugorje

Sveti Josip čestitke

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker