BIJAKOVIĆIMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Bivši američki ministar financija dobio znak u Međugorju! Nevjerovatna stvar mu se dogodila u rukama

Pokojni ministar financija William E. Simon – koji je služio kao tajnik Ministarstva financija pod predsjednicima Richardom Nixonom i Geraldom Fordom, kao i bivši predsjednik Američkog olimpijskog odbora – ispričao je niz dubokih mističnih iskustava, počevši od putovanja na poznato mjesto ukazanja Lurd na jugu Francuske.

“Moje prvo hodočašće u Lurd 1993. godine dramatično je i trajno promijenilo moj život”, prisjetio se ovaj savjetnik predsjednicima. “Vidio sam kako su bolesni izliječeni i zagrljeni utjehom i nadom.”

To je, prema riječima njegova bliskog prijatelja, industrijalca J. Petera Gracea, imalo veći učinak na bivšeg dužnosnika vlade “nego išta što je ikad učinio”.

U knjizi A Time for Reflection (Regnery), Simon – bivši operativac s Wall Streeta i multimilijunaš čija je sjećanja sastavio pisac John M. Caher – tada je bacio ovu bombu:

“U Međugorju sam zapravo bio primio prvo čudo. Međugorje je malo selo u Bosni i Hercegovini (bivšoj Jugoslaviji) u kojem se od 1981. godine Blažena Majka pojavljuje i daje poruke svijetu, uglavnom putem šestero mladih ljudi. Od prvih ukazanja 1984. godine milijuni ljudi svih vjera posjetili su Međugorje. Nebrojeni su bili izliječeni i obraćeni.” – piše u knjizi i dodaje.

“Došli smo u Međugorje te nas je ugostila jedna obitelj koja je živjela točno ispod Brda ukazanja. Bili smo dosta umorni ali naši domaćini Ivan i Janja lijepo su nas ugostili, tako da smo se ubrzo priviknuli na novi smještaj koji je bio dosta skromniji od onoga na što sam bio navikao.”

“Nakon naše prve mise u Međugorju, sjećam se da sam svom sinu Billyju rekao: “To je najbliže nebu na zemlji što sam ikad osjećao.” Uskoro smo se popeli na Brdo ukazanja i tada sam izvukao staru, jeftinu krunicu koje sam kupio desetak godina ranije i primijetio da lanac blista na suncu.

To je bilo čudno. Lanac je bio samo neka jeftina, dosadna legura, ali odjednom je izgledao blistav, zlatan i živahan i takav je i ostao. Nisam bio baš siguran što ću s njim, a po povratku donio sam krunicu draguljaru na procjenu. Potvrdio je da se lanac, neobjašnjivo, pretvorio u čvrsto zlato. Ne mogu objasniti preobrazbu ni krunice ni vlastitog života, osim kao znak Božanske intervencije u moj život.” – kaže u spomenutoj knjizi.

Njemu, multimilijunašu Gospa je u Međugorju pokazala jedino pravo zlato na Zemlji – krunicu.

Tijekom povratničkog hodočašća u Lourdes, Simon je rekao da osjeća poziv da postane ministrantom i naklonjen bolesnicima i potrebitima, posebno onima koji su bili blizu smrti. To je činio do vlastite smrti 2000. Njegova knjiga sadrži preporuke predsjednika Forda, časnog Georgea P. Shultza i njujorškog kardinala Edwarda M. Egana.

Simon je jedan od mnogih vođa koje su Međugorje i Lourdes dirnuli. Predsjednik Ronald Reagan pročitao je poruke iz Međugorja i pokušao razgovarati s jednim od vidjelaca nakon izvještaja o Međugorju koje je dobio od Alfreda Kingona, koji je bio i pomoćnik tajnika riznice, ali i veleposlanik u Europskim zajednicama. Veleposlanik Kingon posjetio je Međugorje 1987. godine i bio je toliko impresioniran da je Reaganu poslao dopis na dvije i pol stranice o porukama. Ubrzo nakon toga, sličan je izvještaj poslao Mihailu Gorbačovu preko austrijskog veleposlanika i američkog veleposlanika u Sovjetskom Savezu. “Događa se nešto veliko,” Kingon je jednom rekao za Međugorje i dodao: “Cijeli svijet će se promijeniti.”

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er