VJERA I DUHOVNOST

Biti voljen od Boga znači biti poseban, što svatko od nas i doista je!

Biti voljen od Boga znači biti poseban, što svatko od nas i doista je! Koje je tvoje mišljenje? Ako čovjek ima stotinu ovaca i jedna od njih zaluta, zar neće ostaviti devedeset i devet u brdima i otići u potragu za zalutalom?” Što bi moglo biti toliko posebno u ovoj ovci da je kod pastira izazvalo tako pretjeranu reakciju?

Reakcija pastira čini se gotovo neshvatljivom, uzimajući u obzir važnost ostatka stada i posljedice koje bi inače imale ovce koje bi odbile ostati u stadu. Doista, bila je praksa, kad bi se suočili s zalutalom ovcom, slomiti joj jednu nogu kako bi je spriječili da pobjegne. Umjesto toga, ovaj čudni pastir reagira s jednostavnom radošću kad je pronađe. U Božjim očima svi smo mi jedna posebna ovca. Na svakoga od nas se gleda s istom pogledom s kojom se pastir odnosi prema ovoj zalutaloj ovci. Svatko od nas mora doći do točke iskustva ove jedinstvenosti, da je poseban i voljen, piše Aleteia.

Ovo je najistinitije iskustvo ljubavi, jer kada se osjećamo voljeni osjećamo da smo jedinstveni. Ljubav nikada nije iskustvo jednostavnog osjećaja da se prema vama postupa kao prema svima drugima; to je iskustvo osjećaja posebnosti, objekta božanske sklonosti.

Kada muškarac voli ženu, on je gleda drugim očima, kao što žena kada voli muškarca, ona njega gleda s posebnom naklonošću. Ako kažemo da nas Bog voli, ne bismo se trebali osjećati kao stvorenja kao svi drugi; moramo dopustiti da Duh (ovo je naš duhovni život!) učini da iskusimo ovu posebnu sklonost u trenutku kad mu dopustimo da nas promijeni.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er