CRKVA

Biskup u crkvi punoj djece rekao da djed božićnjak ne postoji, pa se zatim morao ispričati

Prava drama odigrala se na Siciliji kada je biskup Antonio Stagliano u crkvi punoj djece izjavio da djed božičnjak ne postoji a da je njegovo crveno odijelo odabrala Coca-Cola zbog reklame.

Monsinjor Stagliano  je naime samo raskrinkao iluziju blagdana i predstavio djeci Boižć. No to je razljutilo roditelje djece pa je velečasni Alessandro Paolino opravdavao svećenika i na stranicama biskupije objašnjavao da je monsinjor Stagliano htio skrenuti pozornost na priču o sv. Nikoli, prvotno nadahnuće za figuru Djeda Božićnjaka, poznatog po darovanju siromašnih.

Biskup Antonio Stagliano u crkvi punoj djece izjavio je da djed božičnjak ne postoji a da je njegovo crveno odijelo odabrala Coca-Cola zbog reklame.

“Prije svega, u ime monsinjora, izražavam žaljenje zbog te objave koja je izazvala razočaranost u najmanjima i želim naglasiti da su nakane monsinjora Stagliana bile posve drukčije”, napisao je velečasni u objavi na Facebook stranici. Paolino, direktor za komunikacije, rekao je da je monsinjor želio da djeca “razmisle o značenju Božića” kazavši da je datum postao poznat po konzumerizmu.

“Ako možemo izvući pouku svi mi, mladi i stari, iz života sv. Nikole… to je ovo: manje darova za ‘konzumiranje’ i više ‘darova’ za dijeljenje”, ističe se u izjavi. U intervjuu za list La Repubblica, svećenik je objasnio da nije rekao djeci da Djed Božićnjak ne postoji, nego da je potrebno “razlikovati što je stvarno a što ne”. “Pojavila se stvarna činjenica, naime da Božić više ne pripada kršćanima”, rekao je. “Božićna atmosfera ispunjena reklamama i kupovinama zauzela je mjesto Božića”, poručuju.

biskup

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er