CRKVASVIJET

Hvale vrijedna gesta: Biskup prodaje biskupsku rezidenciju kako bi pomogao trudnicama u potrebi

Katolička biskupija Belleville u saveznoj američkoj državi Illinois objavila je da planira prodati biskupsku rezidenciju te novac usmjeriti za pomoć trudnicama u potrebi.

Odlukom biskupa Michaela McGoverna zdanje koje je više od sedam desetljeća bilo dom biskupa u Bellevillu u kolovozu će biti stavljeno na prodaju. Svrha prodaje je prikupljanje sredstava koja se mogu koristiti za rodiljni fond za buduće majke kao i za potporu katoličkom obrazovanju, pastoralu mladih i evangelizaciji, stoji na Facebook stranici biskupa Michaela McGoverna.

Na ovakvu odluku biskupa je potaknula odluka Vrhovnog suda koji je poništio presudu u slučaju Roe vs. Wade, a u objavi na Facebooku istaknuo je kako je mjesecima “molio nad ovom odlukom”, te da će odsad živjeti jednostavnije, prenosi hkm.hr.

Vijeće u potpunosti podržava biskupove planove.

Biskup Albert Zuroweste kupio je povijesnu  kuću na aveniji Centerville sredstvima biskupije 1948. Od tada je nekoliko biskupa živjelo u kući s 13 soba. Biskup Michael McGovern konzultirao se s klerom i vjernicima više od godinu dana, iznoseći svoja razmišljanja o prodaji Biskupske rezidencije i korištenju sredstava za misiju Crkve. Mnogi svećenici izrazili su podršku prodaji kuće.

U razgovorima s Financijskim vijećem, Jeanette Bax-Kurtz, predsjednica Vijeća, izjavila je: “Vijeće u potpunosti podržava biskupove planove.” Kada su predstavljeni Dijecezanskom pastoralnom vijeću, njihov opći konsenzus bio je da bi biskup McGovern trebao krenuti s prodajom biskupove trenutne rezidencije.

Nadam se da ću živjeti jednostavnije i, kao pastor, vjerujem da se prihod od prodaje kuće može bolje iskoristiti za pomoć trudnicama u potrebi, pomoć obiteljima koje traže katoličko obrazovanje i pružanje programa za našu mladež.

Biskup McGovern će se ovog ljeta preseliti u župni dvor katedrale svetog Petra u ulici Harrison i živjeti u apartmanu soba u rezidenciji za svećenike. “Mjesecima sam molio i razmišljao o ovoj odluci,” rekao je biskup McGovern.

“Uživam u Bellevilleu i mislim da je važno da biskup biskupije nastavi živjeti u blizini katedrale. Nadam se da ću živjeti jednostavnije i, kao pastor, vjerujem da se prihod od prodaje kuće može bolje iskoristiti za pomoć trudnicama u potrebi, pomoć obiteljima koje traže katoličko obrazovanje i pružanje programa za našu mladež.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er