CRKVAVIJESTI

Biskup Mile Bogović pozitivan na koronavirus

Biskupski ordinarijat u Gospiću u nedjelju 6. prosinca priopćenjem je obavijestio javnost da gospićko-senjski biskup u miru, mons. dr. Mile Bogović (82), ima pozitivan test na koronavirus, prenosi IKA.

Nakon što je biskup Bogović osjetio znakove povišene tjelesne temperature u četvrtak 3. prosinca, obavio je testiranje na koronavirus nakon čega je dobio pozitivan nalaz.

U nedjelju 6. prosinca biskup Bogović sanitetskim je prijevozom Doma zdravlja Gospić odvezen u Opću bolnicu Gospić na dodatne preglede te je zbog rizičnosti koja je povezana sa starosnom dobi hospitaliziran na odjelu Opće bolnice Gospić. Prema riječima medicinskog osoblja, biskup Bogović stabilnog je stanja.

Biskupski ordinarijat u Gospiću zahvaljuje medicinskom osoblju na zauzetosti i skrbi za sve bolesnike, među kojima se nalazi i biskup u miru, dr. Mile Bogović.

– Pozivamo sve vjernike i građane na odgovornost i poštovanje epidemioloških mjera u suzbijanju širenja koronavirusa. Također, pozivamo sve vjernike na molitvu za biskupa Milu Bogovića, kao i za sve oboljele od koronavirusa kako bi im Gospodin bio blizu u njihovoj bolesti i nemoći – obavještava biskupijski ordinarijat. 

Također, jer biskup Bogović ne živi u Biskupskoj kući u Gospiću, već u susjednoj kući, svi se vjernici obavještavaju da gospićko-senjski biskup, mons. Zdenko Križić, svećenici i časne sestre u Biskupskoj kući nisu bili u kontaktu s biskupom Bogovićem te da nisu zaraženi niti im je određena samoizolacija. 

– Biskupski ordinarijat u Gospiću nastavlja dalje sa svojim radom poštujući epidemiološke mjere koje su propisale mjerodavne vlasti – navedeno u priopćenju Biskupskog ordinarijata u Gospiću.

www.medjugorje-news.com/laudato.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er