Crkvavjera i duhovnost

Biskup je posegnuo za mačem, a on se mistično preobrazio

“Molio je krunicu pred Presvetim i ukazao mu se Isus. On je biskup. Ne laže. Znate li što je Isus imao u ruci? Naš Isus kojega primamo u svetoj pričesti. Isus kojeg volimo i kojemu smo predali svoje živote. Što je imao u ruci?

Imao je mač! Čelični mač! E, to je moj Isus! Ne kažem da je moj Isus Conan ili Hrabro Srce…  Ali naš Isus je došao s mačem svome biskupu! U kraju koji pati pod radikularnim islamskim terorizmom”, rekao je otac Donald Calloway, prepričavajući iskustvo nigerijskoga biskupa o snazi krunice.

Otac Donald Calloway u svojoj knjizi “Duhovni mač naše Gospe” iscrpno se bavi temom krunice. Za pisanje knjige, naime, trebalo mu je više od dvije i pol godine istraživanja, a redovnice iz Hrvatske pomogle su mu s prijevodima.

“Mnogo se govori o krunici i o njoj je napisano mnogo odličnih knjiga. Ima odličnih predavanja o krunici. Pitate se po čemu je ova knjiga posebna? Ovo je najiscrpnija knjiga o krunici, ali nije najbolja. Najbolju ‘Otajstvo krunice’ napisao je sv. Ljudevit Montfortski prije tri stoljeća. On je svetac, ja nisam. Želim postati, ali dug je to proces”, istaknuo je otac Calloway.

Zatim je, između ostaloga, naveo i iskustvo biskupa Olivera Doemea. Naime, u prosincu 2014. u njegov kraj u Nigeriji upali su pripadnici Boko Harama, radikalni muslimanski teroristi.

“Oni čine zvjerstva: drže ljude u kavezima, spaljuju ih žive, otimaju i zlostavljaju djevojčice te ih prodaju u roblje. Užasna, demonska organizacija. Biskup iz toga kraja gdje se sve to događalo, bio je u molitvi, biskup Oliver Doeme. Molio je krunicu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Dao je svjedočanstvo o ovome…”, istaknuo je.

“Molio je krunicu pred Presvetim i ukazao mu se Isus. On je biskup. Ne laže. Znate li što je Isus imao u ruci? Naš Isus kojega primamo u svetoj pričesti. Isus kojeg volimo i kojemu smo predali svoje živote. Što je imao u ruci. Imao je mač! Čelični mač! E, to je moj Isus! Ne kažem da je moj Isus Conan ili Hrabro Srce…  Ali naš Isus je došao s mačem svome biskupu! U kraju koji pati pod radikularnim islamskim terorizmom”, rekao je.

“Bez riječi, pružio je mač biskupu. Biskup je posegnuo za mačem i čim ga je dotaknuo, on se mistično preobrazio u krunicu. Isus se tada obratio biskupu i triput ponovio: ‘Boko Haramu je kraj. Boko Haramu je kraj. Boko Haramu je kraj’. Biskup je rekao jednom svećeniku za to i započeo križarski rat krunicom”, rekao je otac Calloway.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button