VJERA I DUHOVNOST

Benedikt XVI: Kada mislite da Sotona pobjeđuje svijet učinite ovo…

Benedikt XVI: Kada mislite da Sotona pobjeđuje svijet učinite ovo…

Kad je svijet u rasulu i kad se čini da Sotona pobjeđuje, može biti primamljivo izgubiti nadu. Ipak, upravo je to vrijeme da se obratimo Djevici Mariji!

Papa Benedikt XVI. razmišljao je o ovoj istini tijekom obraćanja prije molitve Angelusa 2009. godine.

Nakon istočnog grijeha, Bog se obraća zmiji, koja predstavlja Sotonu, proklinje je i dodaje obećanje: „Neprijateljstvo ću staviti između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina. On će ti satrti glavu; a ti ćeš ga raniti na peti.” “(Post 3,15).

To je najava osvete: čini se da u zoru Stvaranja Sotona prevladava, ali ženin sin treba mu slomiti glavu. Tako će kroz potomke žene trijumfirati sam Bog. Dobrota će trijumfirati. Ta je žena Djevica Marija od koje je rođen Isus Krist koji je svojom žrtvom jednom zauvijek pobijedio drevnog kušača. Zbog toga je na toliko slika i kipova Djevica Bezgrješna prikazana u činu drobljenja zmije nogom.

Čini se da je Sotona moćan i da ima velik utjecaj u svijetu. Međutim, Djevica Marija poslana je da zdrobi glavu toj zloj zmiji.

Papa Benedikt završava svoju poruku potičući sve da se obrate Mariji u vrijeme kada je potrebno.

Dragi prijatelji, kakva neizmjerna radost imati Mariju Bezgrješnu kao našu Majku! Svaki put kad doživimo svoju slabost i poticaje zla, možemo joj se obratiti i naša srca dobivaju svjetlost i utjehu.

Čak i u životnim kušnjama, u olujama koje uzrokuju kolebanje vjere i nade, prisjetimo se da smo njezina djeca i da je naše postojanje duboko ukorijenjeno u beskrajnoj Božjoj milosti. Iako je Crkva izložena negativnim utjecajima svijeta, u Mariji uvijek pronalazi zvijezdu koja će je voditi kako bi mogla slijediti put koji joj je ukazao Krist.

Nikad nemojte gubiti nadu i uvijek se zazivajte na zagovor Blažene Djevice da pobjedi zlo.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er