VJERA I DUHOVNOST

Batler koji je služio trojici papa: Naše je dijete rođeno zahvaljujući molitvama Ivana Pavla II.

Nakon operacije, liječnik je rekao zabrinutom suprugu: „Netko je zasigurno mnogo molio za vas.“ Na rodnom listu piše da je dijete rođeno u 7 i 15 sati, kada se je molilo „Svet, svet, svet“ na jutarnjoj misi koju je slavio Ivan Pavao II…

Angelo Gugel, batler koji je služio trojici papa u Vatikanu (Ivanu Pavlu I., Wojtili i Ratzingeru), posvjedočio je o čudu koje mu je izmolio sveti papa Ivan Pavao II., za svoga života. Prilikom svjedočenja, osvrnuo se je i na pokušaj atentata na Svetoga Oca kojem je svjedočio. U intervjuu za talijanske novine Il Corriere della Sera, Gugel je rekao da je držao Ivana Pavla II. u naručju tijekom Ali Agcaeva pokušaja atentata na Trgu svetog Petra, 13. svibnja 1981. godine donosi Aleteia.

Također je jedina osoba na svijetu koja se pojavila na popisu Papinske obitelji u Papinskom godišnjaku. Sad već 83-godišnju Gugel, koji je služio papama 28 godina, rekao je da su nakon pokušaja atentata na Trgu svetog Petra umetnuli bijeli spomen-kamen u pločnik pokraj Berninijeve kolonade. Postoji još jedan identičan kamen s papinskim grbom u atriju Ministarstva zdravstva u Vatikanu, gdje je Gugel vidio Papu da leži prije nego što je bio odvezen u polikliniku „Gemelli“.

Unutarnje je krvarenje bilo toliko ozbiljno da je bio potreban gotovo galon krvi. Batler nije napustio bolnicu sve dok Papina operacija nije završila. Jednog mi je dana Ivan Pavao II. rekao: ‘Danas ću slaviti Misu za tvoju suprugu’ Bivši nam je batler rekao da je Kristov namjesnik, koji Gospi Fatimskoj pripisuje to što je preživio, napravio čudo za Mariu Luisu Dall’Arche, Gugelovu suprugu. Njihovo je prvo dijete bilo rođeno mrtvo, pa su se zavjetovali da će svakom djetetu koje im Gospa podari dati ime Marija. Imali su još troje djece: Raffaellu, Flaianu i Guidoa. „Četvrto se zove Carla Luciana Maria u čast Karola i pape Ivana Pavla I.“, rekao je Gugel.

Vezani članci

„Rođena je 1980. zahvaljujući Wojtilinu posredovanju.“ „Nastali su veliki problemi u maternici. Ginekolozi u poliklinici ‘Gemelli’ rekli su da se trudnoća neće nastaviti. Jednog mi je dana Ivan Pavao II. rekao: ‘Danas ću slaviti Misu za tvoju suprugu’“. Kako bi pokušali spasiti dijete, liječnici su se odlučili za carski rez koji je napravljen 9. travnja 1980. godine. Nakon operacije, liječnik je rekao zabrinutom suprugu: „Netko je zasigurno mnogo molio za vas.“ Na rodnom listu djeteta piše da je rođeno u 7 i 15 sati, kada se je molilo „Svet, svet, svet“ na jutarnjoj misi koju je slavio Ivan Pavao II.

Tijekom doručka tog dana, časna majka koja je posluživala papu u Apostolskoj palači, sestra Tobiana Sobotka, rekla je Papi da je rođena Carle Luciane. „Deo gratias“ („Hvala Bogu“), rekao je Wojtyla. Želio ju je sam krstiti, što je i učinio 27. travnja u svojoj privatnoj kapeli.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er