REGIJAVIJESTI

Austrijski mediji: Hrvatska je najizglednije mjesto za ljetovanje

I dok austrijski kancelar Sebastian Kurz i ministrica turizma Elisabeth Köstinger kao rješenje za ljetni odmor vide u potpisivanju bilateralnih ugovora i otvaranje granica sa zemljama koje su jednako ozbiljno pristupile pandemiji korona virusa kao i Austrija, i navode kao primjer Njemačku i Češku, austrijski mediji su znatno galantniji i stalno šire listu mogućih ovogodišnjih turističkih destinacija za odmor Austrijanaca u doba korone

Pod nadnaslovom “Hrvatska je najvrući tip za putovanje“ i naslovom “Korona: Gdje možemo ove godine odmarati“, dnevni list “Österreich“ u nedjelju piše kako Hrvatska “namjerava otvoriti svoje granice“ za povratak stranih turista i za to, obzirom na konkurente ” ima najbolje šanse“. 

Isti izvor navodi kako je kancelar Kurz o toj temi već razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem i prenose vijest s Kurzovog Twittera kako je s kolegom Plenkovićem razgovarao o “koordiniranom pristupu ponovnog otvaranja turističkog sektora u ove dvije zemlje, te o sezonskim radnicima i graničnim kontrolama“.

Ono što “Österreich“ posebno ističe je veliku prednost Hrvatske kao najpoželjnije ovogodišnje destinacije za odmor Austrijanaca u doba korone, a to su njena blizina s Austrijom, koja im omogućava putovanje vlastitim automobilom. Za Austrijance – izuzetno važan sigurnosni aspekt.

List istovremeno navodi kako Italija “gotovo da nema“ nikakve šanse kao destinacija za ovogodišnje ljetovanje i za strane je turiste “No-Go-zona“. Ali ne samo mediji, nego i političari upozoravaju da se “preporučuje izbjegavati putovanja u Italiju“. Šanse Grčke da privuče turiste, kako piše isti izvor, su “loše“, zbog udaljenosti i nužnog zračnog prijevoza. Za Francusku i Španjolsku te Tursku još uvijek je na snazi zabrana putovanja i stoga su neaktualne, piše Večernji list.
 

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er